Η Κατερίνα Καρακίζη και ο μικρός της ήρωας..

Mama's Top

Απο την Κατερίνα Καρακίζη,

Ο γιός μου είναι 4 ετών. Ως τώρα ήξερε για ήρωες τον Spiderman, τον Ironman, τον Superman και όλους τους άλλους…men (άντρες).

Είσαι σούπερ-δυνατός; Πετάς στον αέρα; Πετάς ιστούς; Πετάς φλόγες; Πετάς γενικά; Γίνεσαι πράσινος, γίνεσαι αόρατος; Είσαι χελώνα αλλά ξέρεις καράτε; Είσαι σούπερ ήρωας.

Με αφορμή όμως την 28η Οκτωβρίου συζητήσαμε τι σημαίνει να είσαι ήρωας, πραγματικός ήρωας και ποιος είναι ο ήρωας στις μέρες μας. Χωρίς να χάσει τη λάμψη του ο Spiderman, χωρίς να φύγει η μαγεία από τον Superman, ο Λευτέρης ενθουσιάστηκε από την ιστορία μας και απήγγειλε με καμάρι τους στίχους από το ποίημα που του έδωσε η δασκάλα του στο σχολείο. «…Ήρωας στα αληθινά, κάποια μέρα θα γινώ…».

Μα είσαι Ήρωας παιδί μου. Είσαι ο ήρωας μου.

 

«Ο δικός μου ήρωας»

Είσαι ο ήρωας μου.

Γιατί με εμπνέεις καθημερινά.

Γιατί εσύ με καθοδηγείς στη ζωή.

Γιατί με κάνεις να βλέπω πρώτα το καλό.

Γιατί μου δίνεις δύναμη. Εγώ νικάω τους κακούς όχι μόνο για χάρη σου, αλλά χάρη σε σένα. Το φιλί σου μου δίνει δύναμη μεγάλη, γι’ αυτό και άπληστα συνέχεια στο ζητάω.

Τίποτα δεν μπορεί να με νικήσει, αν κλείσω τα μάτια μου και θυμηθώ το χαμόγελό σου. Άτρωτη, ατρόμητη, θωρακισμένη με τη μαγική μορφή σου.

Πρωταγωνιστής του δικού μου μύθου, με εκπλήσσεις καθημερινά με την ανιδιοτελή σου αγάπη, τα ευγενή σου αισθήματα, με τη πίστη που έχεις για το καλό. Γενναίος και ευαίσθητος. Με τη σοφία που έχουν όλα τα παιδιά και με μια βαθιά ριζωμένη, ανέγγιχτη από τα κακά του κόσμου ηθική.

Παράδειγμα είσαι για μένα. Και η ύπαρξη σου εξιλέωση για τη «μικρή» ζωή μου.

Σε θαυμάζω, σε τιμώ.

Μη χάσεις ποτέ αυτή την επιμονή, αυτή τη πεποίθηση σου να πράττεις το σωστό. Να μην προδώσεις τον εαυτό σου και να μην τον καταπιέσεις. Ηρωικά να αντιστέκεσαι στα άσχημα του κόσμου.

Κράτα τη φλόγα της καρδιάς σου αναμμένη και έχε πάντα την αγάπη για ασπίδα.

Ήρωα μου. Θαρραλέο μου παιδί.

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES