Ψείρες… go home!

Παιδιά

Η μικρή μου κόρη είναι επίσημα η Βασίλισσα των Ψειρών διότι οι αντιπαθητικές αυτές κυρίες δεν προτιμούν ποτέ το κεφαλάκι της και μάλλον τους δίνει οδηγίες σε ποιo κρανίο θα κατοικοεδρεύσουν.

Η μεγάλη μου κόρη όμως είναι εκείνη που τις προσκαλεί πολύ συχνά στο κεφαλάκι της.

Το “δυστύχημα” για εμάς τις κοριτσομάνες είναι ότι τα κορίτσια κολλάνε πιο συχνά ψείρες σε σχέση με τα αγόρια γιατί έρχονται σε πιο στενή επαφή με τις φίλες τους και μοιράζονται προσωπικά αντικείμενα. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η προσωπική υγιεινή και η καθαριότητα του σπιτιού ή του σχολείου δεν έχει καμία σχέση με το αν θα κολλήσουμε ψείρες.

Έχω χάσει πια το μέτρημα για το πόσες φορές της έχω βάλει διάφορα σκευάσματα για την εξολόθρευση των ψειρών που πήρα απο το φαρμακείο. Τη μια φορά σαμπουάν, την άλλη λοσιόν, την επόμενη κρέμα και η ψείρα τις περισσότερες φορές είναι ακόμα εκεί! Αν όχι η ψείρα, τα αυγουλάκια της δεν εξολοθρεύονται με τίποτα!

Την τελευταία φορά όμως νομίζω ότι βρέθηκε ο σύμμαχός μου για την εξολόθρευσή τους.

Στην τελευταία μου επίσκεψη στο φαρμακείο βρέθηκα μπροστά στο Apaisyl Xpert που ανέφερε ότι είναι δραστικό, σκοτώνει και το αυγό που είναι και το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

apaisyl

Το Apaisyl Xpert είναι μια δραστική λοσιόν αγωγής που σκοτώνει 100% τις ψείρες και 100% την κόνιδα (σύμφωνα με μια δοκιμή) με 1 μόνο εφαρμογή, χάρη σε πατενταρισμένη φόρμουλα με μικροσφαιρίδια (ουάου!).

Καλύπτει τα μεγαλύτερα παιδιά όπως η κόρη μου που είναι 10 χρονών, αλλά και τα μικρότερα που θέλουν να απαλλαγούν και εκείνα και εμείς άμεσα από τις ψείρες.

Όσες έχετε παιδιά σε αυτή την ηλικία γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να τα ακινητοποιήσεις για τα αρκετά λεπτά της ώρας που χρειάζεσαι για να “καθαρίσεις” με τις ψείρες.

Mετά την εφαρμογή και το λούσιμο είναι απαραίτητο να εξετάσουμε προσεκτικά όλο το κεφάλι και να χτενίσουμε με τη λεπτή χτένα που χρησιμοποιούμε για να αφαιρέσουμε τις ψείρες.

apaisyl1

Ψάχνοντας στο facebook για το προϊόν διασκέδασα και πολύ με το app της Apaisyl και σας προτείνω να το δοκιμάσετε μαζί με τα παιδιά σας. Να παίξτε: apaisyl app.

Επανέρχομαι όμως στην τάξη….

Στην σελίδα www.apaisyl.gr (όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμα προτάσεις για να στείλετε τις ψείρες στο… καλό) βρήκα και μια συμβουλή που οι περισσότερες ξεχνάμε όταν εμφανίζονται οι ψείρες:

Όταν βρεθεί η ανεπιθύμητη ψείρα σε κάποιο κεφάλι της οικογένειας πρέπει να απολυμάνουμε σεντόνια, παπλώματα, ρούχα και αντικείμενα όπως βούρτσες και τσιμπιδάκια. Το ξέρω είναι το χειρότερο απ’ όλα, όμως είναι απαραίτητο να γίνει. Τα αντικείμενα μπορούμε να τα κλείσουμε σε πλαστική σακούλα για μερικές ημέρες ώστε να πεθάνουν τα παράσιτα. Σεντόνια, παπλώματα και είδη ρουχισμού μπορούν να απολυμανθούν με πλύσιμο στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς C. Καλό είναι να περάσουμε με ηλεκτρική σκούπα πολυθρόνες, καναπέδες, καρέκλες και μετά να πετάξουμε την σακούλα της σκούπας.

Καλή μας επιτυχία!

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES