Το Ισλαμικό Κράτος κλείνει μία μία τις γυναικολογικές κλινικές της Συρίας

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 30-10-2015

Το κλείσιμο όλων των κλινικών που περιθάλπουν γυναίκες και στις οποίες οι επικεφαλής είναι άνδρες φέρεται να έχει διατάξει το Ισλαμικό Κράτος, σε ένα νέο κρούσμα καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών στην καρδιά της Συρίας.

Οι βιασμοί, οι αναγκαστικοί γάμοι με νύφες σχεδόν παιδιά, η δίωξη των γιατρών και η αποκλειστική χρήση φαρμάκων μόνο από μαχητές του ΙΚ έχουν κλονίσει στο χείριστο βαθμό την υγεία των γυναικών που ζουν υπό το καθεστώς του ISIS.

Το ΙΚ έχει περιορίσει δραστικά το έργο των ανδρών γυναικολόγων, αφού σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των ηγετών του άνδρες και γυναίκες πρέπει να κρατούνται χωριστά με κάθε κόστος, καταγγέλλουν οι ακτιβιστές. «Πολλοί γιατροί έχουν ήδη φύγει, ειδικά γυναικολόγοι που τους απαγορεύθηκε να ασκούν το επάγγελμά τους και τους απείλησαν με θάνατο» λέει ο Abu Mohammed, ιδρυτής της ακτιβιστικής οργάνωσης Raqqa Is Being Slaughtered Silently.

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται πηγές από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όλες οι κλινικές της πόλης Ράκα, όπου οι επιβλέποντες γιατροί ήταν άνδρες έχουν ήδη κλείσει, ενώ οι γυναικολόγοι που εργάζονται σε επαρχιακά νοσοκομεία έχουν επίσης δει τα καθήκοντά τους «να περιορίζονται».

Νωρίτερα φέτος, γιατροί σε περιοχές της Λιβύης που δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές ανέφεραν διαπίστωσαν δραματική αύξηση σε αποβολές και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, δεδομένου πως τα κορίτσια εξαναγκάζονται σε συνουσία με τους μαχητές του ΙΚ.

Ένας γυναικολόγος μάλιστα, μιλώντας στους Times το Μάιο, είχε πει πως τα κορίτσια που φτάνουν στις κλινικές πολύ συχνά είναι τόσο μικρά που δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία συναίσθηση του τι τους συμβαίνει. «Βλέπουμε κορίτσια που αιμορραγούν τρομερά στα γεννητικά τους όργανα. Μερικά από αυτά δεν ξέρουν καν τι είναι σεξ- έρχονται στην κλινική παίζοντας με τις κούκλες τους» αναφέρει.

Ωστόσο, η ανάγκη για κλινικές γυναικών σε Συρία και Ιράκ όλο και αυξάνεται, καθώς οι γυναίκες εκεί είναι κατά βάση επιφορτισμένες με το «βάρος» της παραγωγής της επόμενης γενιάς αγωνιστών του ΙΚ.

lifo.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES