Τάρτα σοκολάτας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αυτή τη συνταγή την έφτιαξε ο Γιώργος Τσούλης, στο Jenny Jenny τη δοκίμασα και ερωτεύτηκα… τη γεύση, την υφή, τη μυρωδιά… Και επειδή είναι ελαφριά και εύκολη την έκανα μετά στο σπίτι. Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο από τη βασή γιατί για τη σοκολάτα δεν κάνουμε λόγο! Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

1 συσκευασία μπισκότα τύπου digestive (250γρ)
110 γρ βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
240γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκους
1 αυγό
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από ενα πορτοκάλι
1 κσ αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ( μίξερ) τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη , και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο στο φουρνο μικροκυμματων στα 800 watt για 30-40″. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στομπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι, έως ότου το μείγμα μοιάζει με βρεγμένη άμμο . Βουτυρωνουμε τον πάτο και τα τοιχωματα μιας ταρτιερας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 cm. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της ταρτιερας σηκώνοντας παράλληλα τοιχώματα στα πλαϊνά. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Χοντροκόβουμε τη κουβερτούρα και την αδειάζουμε σε ενα βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και λιώνουμε τη σοκολάτα στο φουρνο μικροκυμματων στα 700watt για 1,5-2 ‘ . Όταν είναι έτοιμο αφαιρουμε το μπολ από το φουρνο μικροκυμματων και ανακατεύουμε απαλά με ενα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού . Σε ενα άλλο μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε τα αυγά μέ τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν ελαφρώς, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέσα στο μπολ με τα αυγά μέχρι να γίνει ενα λείο μείγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ψήνουμε για τριάντα λεπτά και μόλις ψηθεί αφαιρούμε από το φουρνο και αφήνουμε να κρυωσει για είκοσι λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό βανίλια.

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…