Αδειάζοντας το σπίτι των γονιών μου ή δύο λέξεις για την απώλεια

Διάβασμα

4moms team , 29-10-2015

Το ορφάνεμα δεν έχει ηλικία.
Όταν οι γονείς μας έχουν πλέον χαθεί και έρχεται η στιγμή να αδειάσουμε το σπίτι τους, το πένθος μας γίνεται πιο συγκλονιστικό. Πώς να μπορέσεις να μιλήσεις γι’ αυτή την αναστάτωση των συναισθημάτων, για το κράμα οργής, κατάθλιψης, απέραντου πόνου, αίσθησης εξωπραγματικού, εξέγερσης, τύψεων και αλλόκοτης αίσθησης ελευθερίας που σε κατακλύζει; Σε ποιον να ομολογήσεις χωρίς ντροπή και ενοχή αυτόν το στρόβιλο παθών;

344l

Η κληρονομιά δεν είναι δώρο. Πώς να πάρεις πράγματα που δεν σου έδωσαν; Πώς να αδειάσεις το σπίτι των γονιών σου χωρίς να βγάλεις απ’ τη μέση το παρελθόν τους, το δικό σου παρελθόν; Τις πρώτες ημέρες, έλεγα στον εαυτό μου ότι θα “τακτοποιούσα”, δεν θα “άδειαζα” το σπίτι των γονιών μου. Μου συνέβη πολλές φορές να χρησιμοποιήσω το πρώτο ρήμα αντί για το δεύτερο.

Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Μελάνι και την ψυχαναλύτρια Λίντια Φλεμ που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας των γονέων, της ρίζας μας στη γη και της διαχείρησης της κατάστασης όταν τίποτα δεν μπορεί πια να αλλάξει παρά μόνο εμείς.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES