Καροτόσουπα βελουτέ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ιδανικό γεύμα τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει.

Υλικά:

  • 8-7 μέτρια καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • βούτυρο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • κάρυ
  • τζίντζερ (προαιρετικά)
  • αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία:

Κόβετε τα καρότα και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Σωτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνετε με το κρασί. Το αφήνετε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτετε τα κομμένα καρότα. Το αφήνετε να βράσει για 10′ αφού έχετε προσθέσει το νερό. Έπειτα ρίχνετε μία κούπα γάλα, το οποίο έχετε ζεστάνει. Το υπόλοιπο γάλα (μισή κούπα) το ανακατεύετε με την κορν φλάουρ και το ρίχνετε και αυτό στο μείγμα. Τέλος ρίχνετε το αλατοπίπερο, λίγο κάρυ (μισό κουταλάκι του γλυκού) και προαιρετικά προσθέτετε λίγο τζίντζερ σε σκόνη. Το αφήνετε να βράσει για 20′ ακόμα. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα και αφού έχει κρυώσει λίγο, την ρίχνετε στο μπλέντερ για να την πολτοποιήσετε. Τη σερβίρετε σκέτη είτε με κρουτόν ή και μία κουταλιά γιαούρτι!

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr