Δείτε ποια είναι η μάρκα που έκανε θραύση την δεκαετία του ’90 και κάνει τεράστιο comeback

Μόδα

Για αρκετά χρόνια η Timberland αποτέλεσε εταιρεία ορόσημο, όμως τελευταία άρχισε να ξεθωριάζει.

Τώρα, η εταιρεία που χαρακτήρισε σε μεγάλο βαθμό την δεκαετία του ’90, κάνει δραστικό comeback, αναφέρει ο Phil Wahba του Fortune.

Η αιτία της “ολικής επαναφοράς” της Timberland ήταν η αναδιάρθρωση και επανασχεδιασμός της εταιρείας, που ήταν και μέρος της εξαγοράς της από την VF το 2011. Η VF κρύβεται πίσω από πολλές επιτυχημένες μάρκες ρούχων, όπως τα North Face, Lee, Vans και Jansport.

Σύμφωνα με τον Wahba, πριν την εξαγορά οι πωλήσεις είχαν παραμείνει στάσιμες, όμως τώρα, όπως αναφέρει το Fortune, η εταιρεία ετοιμάζεται για έσοδα το 2019 ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

timberland

Στο comeback της Timberland βοηθά η ανθεκτικότητα των παπουτσιών της αλλά και η συγκεκριμένη στόχευση σε ειδικό καταναλωτικό κοινό.

Πριν από αυτό, η εταιρεία προσπαθούσε να απευθυνθεί στους πάντες με “την κρίση στην ταυτότητα της εταιρείας” να μπερδεύει τους καταναλωτές, μην δείχνοντας τι πρεσβεύει, γράφει ο Wahba.

Εταιρείες όπως οι American Apparel και Abercrombie & Fitch απέδειξαν ότι δεν μπορείς να είσαι παντού και για όλους. Η κρίση ταυτότητας είναι το διαβατήριο για την κρίση και στις πωλήσεις.

Το συγκεκριμένο μάθημα-πάθημα, έμαθε και η Timberland με την εταιρεία να απευθύνεται στους #ModernTrail, ζητώντας από τους καταναλωτές να δείξουν στους λογαριασμούς τους στα social media το δικό του “μοντέρνο μονοπάτι” της ζωής.

Βέβαια το #ModernTrail δεν πρέπει απαραίτητα να είναι στα Απαλλάχεια Όρη, αφού μπορεί να είναι και κάποιο πάρκο στο Πορτλαντ, σημειώνεται.

Η Timberland έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και στην μάρκα ρούχων της, με τις μπότες όμως να παραμένουν η ναυαρχίδα της εταιρείας αφού τα παπούτσια να καλύπτουν το 80% των πωλήσεων.

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES