Παίζοντας με τις λέξεις για παιδιά απο 1 έως 4 ετών

Δράσεις

Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας και με σεβασμό στο παιδί δημιουργήθηκαν οι ομάδες “παίζοντας με τις λέξεις” για να βοηθήσουν τα ικανά παιδιά να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να αποκτήσουν μια πετυχημένη και ποιοτική ζωή.

Οι ομάδες απευθύνονται σε παιδιά από 1 έως 4 ετών.

Γιατί οι ηλικίες από 1 έτων μέχρι 4 ετών είναι σημαντικές;

Επειδή αποτελούν ορόσημο για να αποκτήσει το παιδί τις βάσεις για την μαθησιακή του εξέλιξη.

 • Η επικοινωνία είναι μια από τις βασικότερες ανάγκες των ανθρώπων. Μια μορφή επικοινωνίας στον άνθρωπο είναι ο προφορικός και ο γραπτός λόγος. Ο λόγος δείχνει την νοημοσύνη, το συναίσθημα και την προσωπικότητα του ατόμου
 • Το προφορικό μέρος της μητρικής γλώσσας αναπτύσσεται, μαθαίνεται από το παιδί, μέσα από διαδικασίες μίμησης των ενηλίκων του στενού περιβάλλοντος. Η εκμάθηση γίνεται με κίνητρο την ανάγκη – επιθυμία για επικοινωνία και έκφραση.
 • Οι ενήλικοι, με την σωστή χρήση της προφορικής γλώσσας, δίνουν πρότυπα στο παιδί, το οποίο μιμείται, δοκιμάζει, διορθώνει, βελτιώνει και αναδομεί το λόγο του. Έτσι το παιδί περνάει από την παιδική γλώσσα σε εκείνη του ενήλικα.
 • Η επικοινωνία με τις λέξεις είναι η πιο σημαντική δεξιότητα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Χωρίς αυτή, τα παιδιά δεν θα μπορούν να κάνουν φίλους, να μάθουν και να ευχαριστηθούν την ζωή.
 • Χωρίς λέξεις δεν έχουμε σκέψη. Η ικανότητα να λεκτικοποιούμε την σκέψη μας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη.
 • Κωδικοποίηση

lexeis1

Τι επιτυγχάνουν τα παιδιά “παίζοντας με τις λέξεις”;

 • Προετοιμάζονται για το σχολείο στον γραπτό λόγο, στα μαθηματικά.
 • Με την ομαδική εργασία αποκτούν όρεξη για μάθηση.
 • Μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τους περιβάλλει.
 • Ανακαλύπτουν και καλλιεργούν τις δεξιότητές τους.
 • Περνούν ευχάριστα καθώς μαθαίνουν παίζοντας.

 

Πώς λειτουργούν οι γωνιές μάθησης;

Οι γωνιές ειναι κατάλληλα διαμορφωμένες σύμφωνα με τη βιωματική μάθηση, είναι ελκυστικές και καθιστούν τη διαδικασία της μάθησης επιθυμητή.

 • Η γωνιά της ανάγνωσης βιβλίου (reading corner) όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν βιβλία κατάλληλα για την ηλικία τους και να το ξεφυλίσουν ή να το «διαβάσουν» στο φιλαράκι της ανάγνωσης (reading buddies).
 • Η γωνιά της δημιουργίας όπου τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν με διάφορα υλικά να έρθουν σε επαφή με την υφή και να ζωγραφίσουν την σκέψη τους.
 • Η γωνιά της μεταμφίεσης όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με την φαντασίωση.
 • Η γωνιά του συμβολικού παιχνιδιού όπου τα παιδιά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να εκφράστουν να αυτοσχεδιάσουν.
 • Η γωνιά της επιστήμης όπου τα παιδιά μπορούν να προβληματιστούν και να θέσουν ερωτήματα καθώς και να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους.
 • Η γωνιά της φύσης όπου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν να καταλαβαίνουν και να φροντίζουν την φύση.

lexeis3

Στην γέννησή μας ο εγκέφαλός μας είναι αναπτυγμένος κατά το ένα τέταρτο. Στην ηλικία των 2 ετών ο εγκέφαλος έχει φτάσει τα τρία τέταρτα του μεγέθους του εγκεφάλου των ενηλίκων, ενώ στην ηλικία των 5 ετών ο εγκέφαλος έχει σχεδόν φτάσει σε μέγεθος αυτό του ενήλικα. Ποτέ δύο εγκέφαλοι δεν είναι το ίδιο, ούτε καν στα μονοζυγωτικά δίδυμα. Τι συνδέσεις γίνονται μεταξύ των νευρώνων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς χρησιμοποιείται ο εγκέφαλος, από τα ερεθίσματα, τις εμπειρίες και το πώς βιώνει τις διαφορετικές καταστάσεις το παιδί.

 

Τι προσφέρει η ομάδα «παίζοντας με τις λέξεις»;

Στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού παίζει ρόλο ο τρόπος που μιλάμε στο παιδί, ο τρόπος που παίζουμε με το παιδί, ο τρόπος που του εμφανίζουμε διαφορετικά ερεθίσματα, με διαλείμματα ξεκούρασης που είναι οι στιγμές που ο εγκέφαλος επαναδιοργανώνεται. Αυτόν τον ειδικό τρόπο έχουν την ευκαιρία να τον βιώσουν τα παιδιά στην ομάδα «παίζοντας με τις λέξεις».

Οι ομάδες απαρτίζονται από παιδιά 1 μέχρι 4 ετών, είναι ολιγομελείς για να μπορεί να γίνει εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε παιδί.

lexeis2

Οι μέρες των ομάδων είναι κάθε

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 9:00 με 13:00

Σάββατο 10:00 με 14:00

Πέμπτη απόγευμα 18:00 με 20:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944588084

Εύη Φεύγα

Λογοπαιδικόςλο

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES