Cupcakes σοκολάτας & αμυγδάλου

Μαγειρευουμε

Αυτή η συνταγή της Gourmelita είναι φανταστική… Είναι τόσο ωραία η υφή και η γεύση που δεν θα φάτε μόνο ένα!

ΥΛΙΚΑ:
175 γρ βούτυρο
200 γρ κουβερτούρα
3/4 κούπας τριμμένο αμύγδαλο-όσο λεπτότερο γίνεται
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανίλιες
Για το γλάσο:
1 πακέτο cream cheese
1 κσ άχνη
100 γρ κουβερτούρα
μερικά ψημένα κι αλατισμένα αμύγδαλα

chocolate2

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Θα χρειαστείτε δύο φόρμες για cupcakes. Στρώστε τις με τα ειδικά χαρτάκια. Η συνταγή μας δίνει περίπου 20 cupcakes. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου.
Ενώστε το βούτυρο, την κουβερτούρα και την ζάχαρη σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ενωθούν σε ένα λείο μείγμα.
Στο μπολ του μίξερ, ενώστε το αλεύρι αμυγδάλου και το κακάο. Προσθέστε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέστε τα αυγά ανά 2, χτυπώντας καλά ενδιάμεσα. Προσθέστε και την βανίλια. Θέλουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας, αλλά να μην παραχτυπήσουμε το μείγμα.
Με δύο κουτάλια της σούπας, γεμίστε σχεδόν μέχρι πάνω τις θήκες σας.
Ψήνετε για 30 λεπτά. Τα καταναλώνετε χλιαρά, με κρέμα γάλακτος, ή τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, 30-40 λεπτά, και τα γαρνίρετε με γλάσο, λιωμένη κουβερτούρα και λίγο από το αμύγδαλο, χοντροαλεσμένο.
Για να φτιάξετε το γλάσο, απλώς ενώνετε το cream cheese με την άχνη σε ένα μπολ κι ανακατεύετε με καλά με ένα πιρούνι. Λιώστε την κουβερτούρα σε πυρίμαχο μπολ στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρι. Τοποθετήστε γλάσο με ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω σε κάθε cupcake, χύστε λίγη υγρή σοκολάτα, και προσθέστε τα αμύγδαλα.
Διατηρείστε όσα περισσέψουν στο ψυγείο, μιας και το icing είναι σχετικά άγλυκο και δεν θα κρατήσει πολύ καλά εκτός.

 

Πηγή: gourmelita.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES