Μικρές συμβουλές για ήσυχο βράδυ!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Είναι σημαντικό από τις πρώτες κιόλας μέρες που θα φέρουμε το μωράκι μας στο σπίτι να του μάθουμε να ξεχωρίζει τη διαφορά μέρας-νύχτας , ώστε να προσαρμοστεί ευκολότερα στη ρουτίνα της καθημερινότητας και να κοιμάται περισσότερες ώρες το βράδυ.

Μετά το βραδινό μπάνιο κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ με ένα βρεφικό λαδάκι ή λοσιόν , ώστε να χαλαρώσει.

Ταΐζουμε το τελευταίο γεύμα (γάλα) και κοιμίζουμε απευθείας χωρίς νανουρίσματα σε σκοτεινό δωμάτιο.

Όταν θα ξυπνήσει το βράδυ ανάβουμε ένα χαμηλό φωτισμό ώστε να βλέπουμε να αλλάξουμε και να ταΐσουμε το μωράκι και το ξαναβάζουμε για ύπνο χωρις να κάνουμε φασαρία, να του μιλάμε ή να παίζουμε μαζί του. Είναι σημαντικό να διατηρούμε χαμηλό φωτισμό γιατί τα δυνατά φώτα ταράζουν την ηρεμία του ύπνου και θα δυσκολευτεί να ξανακοιμηθεί.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας παίζουμε με το μωράκι μας όσο είναι ξύπνιο,  τραγουδάμε και του βάζουμε κοντά του παιχνίδια  για να απασχολείται.

Φροντίζουμε πάντα να βρίσκεται σε φωτεινό δωμάτιο , ώστε να αντιληφθεί γρηγορότερα την διαφορά μέρας-νύχτας.

Χρήσιμες συμβουλές απο το superpanes.gr.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”