Ψητός σολωμός με λεμόνι & άνηθο

Μαγειρευουμε

 

Ο σολωμός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Ω-3. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια καλή “δικαιολογία” για να το εντάξετε στην διατροφή του παιδιού σας. Λόγω του χρώματος του μπορείτε, επίσης, να το παρουσιάσετε  πιο εύκολα στα παιδιά σας σερβίροντας το ως το…”πορτοκαλί” ψάρι. Είναι γρήγορο πιάτο και πολύ υγιεινό ενώ χρειάζεται λίγο χρόνο ψησίματος. Συνοδεύστε το με ρύζι, πουρέ πατάτας ή καρότου ή με πατάτες που θα ψήσετε στο φούρνο με ελάχιστο λάδι πάνω σε λαδόκολλα έτσι ώστε να γίνουν τραγανές απ’ έξω.  Έαν τα παιδιά σας τρώνε λαχανικά ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος να τον σερβίρετε είναι με σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

Υλικά:

800-900 γρ. φιλέτα σολωμού

1 λεμόνι

1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

χοντρό αλάτι

χοντροκομμένο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πλύντε τα φιλέτα και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα νερά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το χυμό από το μισό λεμόνι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 20-30 λεπτά ενώ προθερμαίνεται το φούρνο στο γκριλ στους 260 βαθμούς Κελσίου.

Όταν το γκριλ έχει ζεσταθεί αλείφετε τα φιλέτα σολωμού με ελαιόλαδο για να μην κολλήουνι. Βάζετε πρώτα την πλευρά που είναι το φιλέτο για 3 λεπτά. Γυρίζετε προσεκτικά στην πλευρά που έχει το δέρμα και προσθέτετε τον άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιου. Αφήστε τα να ψηθούν ακόμη 5 λεπτά. Βγάλτε τα από το γκριλ και αφήστε τα να «καθήσουν» για 5-7 λεπτά έτσι ώστε να απορροφήσουν τα ζουμιά τους.

Προσθέτετε κατά βούληση άνηθο και λεμόνι.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES