Πόσο απαραίτητο είναι το αλάτι στην εγκυμοσύνη;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το αλάτι έχει κατηγορηθεί ότι έχει διάφορες δυσάρεστες «παρενέργειες» κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, όπως για παράδειγμα για την κατακράτηση υγρών, τις κράμπες και το πρήξιμο γενικότερα των αστραγάλων.

Ωστόσο το ιωδιούχο αλάτι είναι ένα απαραίτητο συστατικό στη διατροφή μιας εγκύου ή μιας θηλάζουσας μητέρας καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι τόσο η σε μεγάλο βαθμό όσο και η μικρή έλλειψή του έχει επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.

Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσίευση της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας προτείνεται η λήψη συμπληρωμάτων ιωδιούχου άλατος αν μια έγκυος παρουσιάζει έλλειψη και επισημαίνεται η σημασία της κατανάλωσης γαλακτοκομικών και ψαριών που είναι πηγές ιωδίου.

Επιπλέον η κατανάλωση αλατιού με μέτρο βοηθάει τον οργανισμό στην καλύτερη μεταφορά των υγρών.

Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι θα τρώτε το φαγητό σας αλμυρό ή θα επιλέγετε επεξεργασμένες τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι!

Η κατανάλωση αλατιού πρέπει να γίνεται με μέτρο ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα επωφεληθείτε από αυτό και όχι ότι θα κάνει κακό στην υγεία σας.

imommy.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”