Καν’ το για τη μαμά: διαφήμιση προτρέπει τους Δανούς να κάνουν περισσότερο σεξ

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 15-10-2015

Όπως τόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Δανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία μείωση γεννήσεων.   Το μέλλον της χώρας είναι πλέον ασαφές. Με ένα δείκτη γεννήσεων μόλις 1,7 παιδιά ανά οικογένεια, δεν υπάρχουν αρκετά βρέφη, ώστε να διατηρηθεί ο πληθυσμός. Και με πληθυσμό 5.600.000 το 2013, η χώρα δείχνει αρκετά μικρή και το μέλλον δυσοίωνο.

Η Spies Resjer, μια δανική ταξιδιωτική εταιρεία, φέρεται να έχει μία και μοναδική αποστολή. Να κάνουν οι Δανοί περισσότερο σεξ, ώστε να γεννηθούν πιο πολλά παιδιά. Το 2014, η Spies Resjer προσέφερε εντελώς δωρεάν “φιλικές προς το παιδί διακοπές” και αναλώσιμα μωρουδιακά για τρία χρόνια, σε όποιες γυναίκες μπορούσαν να αποδείξουν ότι συνέλαβαν ενώ έκαναν διακοπές μέσω της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν έμεινε εκεί. Πρόσφατα “ξαναχτύπησε” με μια ξεκαρδιστική διαφήμιση ζητώντας από τα ζευγάρια της Δανίας να «το κάνουν για τη μαμά».

Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες για την υπογεννητικότητα στη Δανία. Οι πιο σημαντικές είναι ότι α) Δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης και β) τα ζευγάρια περιμένουν περισσότερο πλέον για να κάνουν παιδιά, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό να υπάρξει μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

lifo.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES