Λαχταριστά μακαρόνια με τυρί και μπέικον στο φούρνο

Μαγειρευουμε

4moms team , 14-10-2015

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 8 φέτες μπέικον
  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτ. φρυγανιά θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 φλιτ. γάλα 2%
  • 3/4 κ. μακαρόνια (δοκιμάστε το κοφτό μακαρονάκι)
  • 3 φλιτ. τριμμένο gouda
  • 1 φλιτ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Τσιγαρίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, αδειάστε το σε ένα πιάτο και πετάξτε το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάλτε το βούτυρο σε μία ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σε μάτι που καίει κι αφήστε το να λιώσει. Αφαιρέστε μία κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε τη σε ένα μπολ όπου θα έχετε τη θρυμματισμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Ρίξτε το αλεύρι στο σκεύος και ανακατέψτε για ένα λεπτό.

Σιγά σιγά ρίχνετε και το γάλα ενώ ανακατεύετε κι αφήνετε το μείγμα να σιγορβράσει. Προσθέστε τα μακαρόνια ανακατεύοντας συνεχώς και ξύνοντας το κάτω μέρος του τηγανιού μέχρι να μαλακώσουν ( περίπου 6’). Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα τυριά, το μπέικον, τη μουστάρδα, και αλατοπιπερώνετε. Καλύψτε το μείγμα με την  τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 2’).

Προσοχή! Εάν το σκεύος δεν μπαίνει στο φούρνο τότε πρέπει να αδειάσετε το μείγμα σε ένα ταψί και μετά να συνεχίσετε με την τριμμένη φρυγανιά.

Tip: Aν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τυρί μαζί με την φρυγανιά στο τέλος.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES