Τατιάνα Καββαδία:Μία φιλόλογος..πρωταθλήτρια

Βάσως pick

Την Τατιάνα Καβαδία τη γνωρίζω πολλά χρόνια.Απο τα χρόνια εκείνα που και οι δυό μας συναγωνιζόμασταν μέσα στο παρκέ του γηπέδου.Ένα κορίτσι με χαμηλό προφίλ και τρομερό πείσμα για να πετύχει και να κάνει αυτό που αγαπά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η Τατιάνα μαμά πλέον δύο υπέροχων κοριτσιών,φιλόλογος κάνει ένα νέο ξεκίνημα, προσπαθώντας να δώσει όλα εκείνα που έμαθε απο την ενασχόλησή της αλλά και τον πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ,σε νεαρά κορίτσια.

Ένα κορίτσι παράδειγμα μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ και το 4moms.gr τη ρωτάει το πως ,το γιατί και το που;;

Δείτε τι μας απάντησε:

1.Πόσω χρονών ασχολήθηκες με το μπάσκετ;

Ξεκίνησα το μπάσκετ 11 χρονών στο Παλαιό Φάληρο.

Πάντα έπαιζα σε ομαδικά αθλήματα και  μάλιστα κάποια περίοδο έπαιζα και πόλο στη Βουλιαγμένη όπου ήμουνα τερματοφύλακας! Η πιο κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα κοριτσάκι μπάσκετ είναι στα 8 με 9 χρονών για να πάρει τα βασικά στοιχεία του αθλήματος.

2.Ομαδικό ή ατομικό άθλημα;

Εγώ κέρδισα πάρα πολλά πράγματα απο το μπάσκετ και απο τον αθλητισμό γενικότερα . Πρώτον μέσα απο ένα ομαδικό άθλημα σαν και αυτό έμαθα πως να λειτουργώ ως μέρος ενός συνόλου και προετοιμάστηκα για να ενταχθώ αργότερα ως ενήλικας σε ένα άλλο σύνολο, αυτό της κοινωνίας μας. Έμαθα τις λέξεις πειθαρχία και σεβασμός… Πειθαρχία όσον αφορά το να ακούω τον προπονητή μου και τις οδηγίες του και φυσικά πειθαρχία στο ότι πρέπει ως μέρος αυτού του συνόλου να ακολουθήσω το πρόγραμμα της συγκεκριμένης  ομάδας.

Σεβασμός όσον αφορά τους συμπαίκτες μου και να σέβομαι τη προσωπικοτητά τους. Επίσης έμαθα και τι σημαίνει αυτογνωσία.. Έμαθα να αναγνωρίζω τις δυνατοτητές μου,τα λάθη μου και να προσπαθώ να τα διορθώσω και ποιά είναι τα δυνατά μου στοιχεία σαν αθλήτρια και παίχτρια.Τέλος, έμαθα ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάω και να συνεχίζω να προσπαθώ για να πετύχω τους στόχους μου καθώς υπήρξε και μια χρονιά πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 όπου δεν υπήρξα μέλος στην εθνική ομάδα… Όμως με επιμονή και προσπάθεια κατάφερα να ξαναμπώ στην ομάδα και να συμμετέχω κανονικά στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου(2004).

3.Τι κέρδισες  με την ενασχόλησή σου με το μπάσκετ;

Πρακτικά, κέρδισα τα πάντα μέσα απο την ενασχόληση μου με το μπάσκετ καθώς με τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 επιβραβεύτηκα για τη μεγάλη μου πορεία στο χώρο μετά απο 25 χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχής απο την ηλικία των 12 στις Εθνικές ομάδες. Μπόρεσα να μπω στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, να σπουδάσω και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία.

Επίσης διορίστηκα και στη Περιφέρεια Αττικής,  ως αναγνώριση  της προσφοράς μου απο τη Πολιτεία.

zaon

4.Ποιά ήταν η πιό έντονη στιγμή που έζησες και θυμάσαι μέσα στο γήπεδο;

Η πιο έντονη στιγμή που έζησα ήταν με την Εθνική ομάδα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2004 καθώς μπήκα σε ενα στάδιο με 50.000 κόσμο να μας χειροκροτάει..! Ακόμα και τώρα θυμάμαι το συναίσθημα ..ένιωθα οτι πετούσα! Στο γυναικείο μπάσκετ δυστυχώς τα γήπεδα δεν γεμίζουν με κόσμο και ήταν συγκλονιστικό το θέαμα και το συναίσθημα μπροστά σε τόσο κόσμο!

5.Είσαι μια ωραία γυναίκα,μαμά και διακεκριμένη αθλήτρια.Πολλές μαμάδες αποφεύγουν να ασχοληθούν οι κόρες τους με το μπάσκετ γιατί δεν είναι τόσο “θηλυκό”όσο το βόλλευ π.χ,συμφωνείς με την συγκεκριμένη άποψη;

Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το μπάσκετ δεν είναι ένα θηλυκό άθλημα. Είναι ένα άθλημα που εμπεριέχει πολύ σωματική επαφή, πολύ παραπάνω απο άλλα αθλήματα όπως το βόλλευ και θέλει δύναμη. Η γυναικεία μας φύση δεν επηρεάζεται απο το τι άθλημα παίζουμε.

6.Πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας τα κορίτσια που θέλουν να παίξουν μπάσκετ;

Όποιο κοριτσάκι θέλει να συμμετέχει στις ακαδημίες μας οι μέρες και ώρες ειναι Πέμπτη 15.30-17.00 Σάββατο 10.00-12.00 και Κυριακή 12.00-13.30. Τα τηλ επικοινωνίας είναι 6947700961(ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΛΑ)

 

 

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES