Μαρμελάδα κρεμμύδι

Μαγειρευουμε

4moms team , 12-10-2015

Μια παρασκευή που συνδυάζετε ωραία με τυριά και μπορεί να απογειώσει τα starters ενός τραπεζιού σας.

Υλικά 

700 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1,5 κ.γ. αλάτι
1,5 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
120 γρ. βούτυρο
160 γρ. ζάχαρη
250 ml κόκκινο κρασί
7 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

Εκτέλεση 
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία βαριά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες.
Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσει το φαγητό μας ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε τότε το ξύδι κρασιού και συνεχίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, περιμένοντας μέχρι να εξατμισθεί.
Τότε επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το βαλσαμικό ξύδι.
Όταν και αυτό εξατμισθεί, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου πήξει η μαρμελάδα μας.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES