Λαχταριστά σπιτικά donuts με κρέμα

Μαγειρευουμε

4moms team , 10-10-2015

Η λιχουδιά του Σαββατοκύρικου!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 9 ντόνατς:

  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1-2 κ.σ. γάλα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 225 γρ. φράουλες ή άλλο φρούτο όπως μούρα (προαιρετικά)
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 55 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλά σας το μείγμα, μέχρι που να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χτυπημένο αυγό και συνεχίζετε το ζύμωμα. Προσθέτετε και το γάλα και ζυμώνετε 2-3′ λεπτά ακόμη. Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό, πάχους 1,2 εκ. και κόβετε με κουπ πατ 9 στρογγυλά ντόνατς. Ψήνετε στους 190°C, 12-15′, μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε εν τω μεταξύ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με 1 κουταλιά από την άχνη. Μόλις τα ντόνατς κρυώσουν, τα ανοίγετε στη μέση με μαχαίρι. Γεμίζετε με την κρέμα (και κομμάτια φράουλας). Βουτάτε το μισό στη σοκολάτα και αφήνετε να κρυώσει. Εναλλακτικά, πασπαλίζετε τα ντόνατς με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES