10 πράγματα που θα ηθελα να ήξεραν οι γονείς παιδιών με αναπηρία

Αμαλίας pick

Το να μάθω πώς να ζω με εγκεφαλική παράλυση και το να ανακαλύψω την θέση μου στην κοινωνία, αποδείχθηκε ότι ήταν μια αρκετά μεγάλη περιπέτεια όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς μου. Τώρα που είμαι πλέον μεγαλύτερη, σκέφτηκα τα 10 πράγματα που θα ήθελα οι γονείς μου να ήξεραν, ενώ μεγάλωναν ένα παιδί με αναπηρία.

1. Είστε οι τέλειοι γονείς για μένα.

Ξέρω ότι δεν είχατε υπολογίσει ότι θα έχετε ένα παιδί σαν κι εμένα. Γνωρίζω, επίσης, ότι μερικές φορές νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που υπάρχουν για να με μεγαλώσετε. Θέλω να ξέρετε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Πιστεύω ότι εγώ σας επέλεξα. Ό, τι χρειάζεστε για να μάθετε, θα το μάθετε. Η δύναμη που νομίζετε ότι πρέπει να έχετε, θα έρθει από κάπου. Οι άνθρωποι που πρέπει να συναντήσετε, θα εμφανίζονται όταν τους χρειάζεστε.
2. Αυτή είναι η τέλεια ζωή για μένα.

Η ζωή μου είναι πολύ ιδιαίτερη. Πιστεύω ότι θα επηρεάσω τον κόσμο με ένα μοναδικό και υπέροχο τρόπο. Να θυμάστε αυτό όταν η καρδιά σας ραγίζει επειδή θέλετε μια διαδρομή για μένα πολύ πιο εύκολη από αυτή.

3. Θα πρέπει να βρείτε το δικό σας πνευματικό μονοπάτι.

Η διαδρομή που διανύουμε δεν είναι εύκολη. Για να είναι επιτυχής, θα χρειαστείτε όλη την πνευματική δύναμη που μπορείτε να συγκεντρώσετε για τις δύσκολες μέρες. Θα πρέπει να με βοηθήσετε όταν η δική μου πνευματική δύναμη είναι μικρή. Συχνά, θα δείτε τα σημάδια της αποφασιστικότητας μου και θα εκπλαγείτε από αυτά. Αυτό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να βρείτε τις δικές σας απαντήσεις. Στηρίζομαι πάνω σας για αυτό.

4. Ό,τι κι αν νιώθεις για μένα είναι ΟΚ.

Μερικές φορές θα αισθανθείτε κουρασμένοι και αβοήθητοι, και θα νομίζετε ότι δεν είστε σε θέση να με φροντίσετε για μία ακόμη ημέρα. Μερικές φορές θα είστε θυμωμένοι γιατί δε θα μπορείτε να ξεφύγετε από μένα. Δεν πειράζει. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσατε να έχετε αναλάβει τη φροντίδα μου, χωρίς να έχετε κι αυτές τις μέρες.

Μερικές φορές μπορεί να βλέπετε τους ανθρώπους να με κοιτούν και μπορεί να αισθάνεστε άβολα που δεν μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα. Αυτό δεν σας κάνει έναν κακό γονέα. Απλά σημαίνει ότι είστε άνθρωπος.

Να ξέρετε ότι όταν θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές από αυτές τις ημέρες στη σειρά, είναι η ώρα για να ζητήσετε βοήθεια, από κάποιον άλλο να αναλάβει τη φροντίδα μου, ακριβώς για τόσο καιρό όσο σας χρειάζεται για να επαναεκκινήσετε τον εαυτό σας. Είναι πάντα σημαντικό να αφήσουμε τους ανθρώπους να μας βοηθούν. Στηρίζομαι πάνω σας για να κάνετε ό, τι πρέπει για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

5. Όπως κι αν αισθάνομαι για την αναπηρία μου είναι εντάξει.

Μερικές ημέρες θα εκπλαγείτε με το πόσο επαρκής είμαι, και θα αναρωτηθείτε πώς στον κόσμο το κάνω. Κρατήστε σαν θησαυρό εκείνες τις ημέρες. Μερικές ημέρες θα αποθαρρύνομαι, μερικές μέρες θα είμαι θυμωμένη και μερικές μέρες ακόμα και θα νιώθω πραγματικά ότι λυπάμαι για τον εαυτό μου. Μην πανικοβάλλεστε. Θα επανέλθω και πάλι. Αν μου επιτρέψετε να εκφράσω τα αρνητικά αυτά συναισθήματα αυτές τις άσχημες μέρες, θα έχουν πολύ λιγότερη σημασία. Ακόμη και οι άνθρωποι χωρίς αναπηρία λυπούνται τον εαυτό τους μερικές φορές.

6. Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω πράγματα που θέλω να προσπαθήσω ακόμα και αν είστε σίγουροι ότι θα αποτύχω.

Ξέρω ότι θέλετε να με προστατεύσετε – αυτή είναι η δουλειά σας, είμαι το παιδί σας. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι η επιβίωσή μου είναι πάντα θα εξαρτάται από την δική μου αποφασιστικότητα. Μέρος της διαδικασίας είναι να καταλάβω ποιοι πραγματικά είναι οι περιορισμοί μου. Μερικές φορές μπορεί να θέλω να προσπαθήσω να κάνω πράγματαπου θα σας φαίνονται αδύνατα. Παρακαλώ να με ενθαρρύνετε έτσι κι αλλιώς. Είναι η προθυμία να δοκιμάσω που είναι σημαντικό – η επιτυχία είναι ένα μπόνους. Να ξέρετε ότι αν αποτύχω, θα το ξεπεράσω.
7. Μην ανησυχείτε για ολόκληρη τη ζωή μου σήμερα.

Θα ανησυχείτε για το πώς η ζωή μου θα εξελιχθεί. Θα χάσετε ώρες ύπνου προσπαθώντας να καταλάβετε πώς θα επιβιώσω στον κόσμο, αφού έχετε φύγει. Αυτό δεν είναι χρήσιμο για μένα. Απλά να με βοηθήσετε να επικεντρωθώ στο σήμερα. Όσο περισσότερο μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ό, τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα, τόσο περισσότερο θα με βοηθήσετε με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα χρειάζομαι, όταν έρθει η ώρα για μένα να συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς εσάς.

8. Μερικές φορές οι άνθρωποι θα είναι κακοί μαζί μου ή θα με φοβούνται. Περιμένω από εσάς να με υποστηρίξετε, αλλά, δεν περιμένω να αλλάξετε τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλοί πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο. Εσείς κι εγώ θα συναντήσουμε πολλούς από αυτούς. Αλλά θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα με φοβούνται ή δεν θα μου φέρονται δίκαια. Θα πιστεύουν πράγματα για μένα που δεν θα είναι αλήθεια. Μπορούν ακόμη να πιστεύουν πράγματα που δεν είναι αλήθεια και για εσάς. Περιμένω από εσάς να με υποστηρίζετε, όταν μπορείτε. Αλλά επίσης πρέπει για να είστε σε θέση να το αφήνετε πίσω σας. Δεν θα με βοηθήσει αν είστε θυμωμένοι και αμυντικοί όλη την ώρα. Εάν είστε, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην θέλουν να με βοηθήσουν μόνο και μόνο επειδή είναι πάρα πολύ δύσκολο για αυτούς να ασχοληθούν μαζί σας.

9. Η εύρεση των καλών γιατρών και των επαγγελματιών είναι σημαντική, αλλά εσείς με ξέρετε καλύτερα από ότι αυτοί. Περιμένω από εσάς να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας για το τι είναι καλό για μένα.

Οι γιατροί και οι θεραπευτές που εργάζονται μαζί μου θα είναι πολύ σημαντικοί για την ποιότητα της ζωής μου. Μερικοί απ ‘αυτούς θα είναι καταπληκτικοί και άλλοι όχι και τόσο. Συχνά, θα είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε. Ακούστε τους και να ξέρετε ότι αυτό που λένε είναι σημαντικό, αλλά επίσης να θυμάστε ότι με ξέρετε καλύτερα. Αν κάτι προτείνουν το οποίο δε σας φαίνεται καλό για εμένα, να ακούσετε αυτή το μικρό φωνή στο κεφάλι σας και να την εμπιστευθείτε.

10. Ελπίζω πραγματικά ότι μπορούμε να γελάμε.

Πιστεύω ότι το γέλιο είναι ίσως η καλύτερη ιδέα του Θεού. Θα είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να φέρει χαρά στη ζωή μας γρήγορα. Αν έχω κολλήσει σε μια λακκούβα λάσπης, είναι μάλλον αστείο. Αν προσπαθήσετε να με σηκώσετε και πέσουμε και οι δύο, αυτό είναι επίσης αστείο, αν το δούμε έτσι. Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να γελάμε. Βοηθήστέ με να μην αναλωθούμε τόσο με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα ώστε να ξεχάσουμε το γέλιο.

 

Επιμέλεια μετάφρασης: wheel.gr
Πηγή: themighty.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Ταξιδεύοντας με μια μπάλα. Το μουντιάλ άρχισε και μαζί ξεκίνησε και το δικό μας παιχνίδι

Ταξιδεύοντας με μια μπάλα. Το μουντιάλ άρχισε και μαζί ξεκίνησε και το δικό μας παιχνίδι

Η γη είναι το σπίτι μας: Αλλάζουμε συνήθειες μαθαίνοντας να ανακυκλώνουμε σωστά!

Η γη είναι το σπίτι μας: Αλλάζουμε συνήθειες μαθαίνοντας να ανακυκλώνουμε σωστά!

Εάν θέλεις να κάνεις restart υπάρχει ένα δίκτυο γυναικών που έχει τις λύσεις  #staystrong #stayconnected

Εάν θέλεις να κάνεις restart υπάρχει ένα δίκτυο γυναικών που έχει τις λύσεις #staystrong #stayconnected

Τα παιδιά δεν είναι ασπίδες

Τα παιδιά δεν είναι ασπίδες

Γερνάω μαμά

Γερνάω μαμά

Πόσο κρατάει η γυναικεία φιλία;

Πόσο κρατάει η γυναικεία φιλία;

Έχεις likes & followers είσαι cool. Ή μήπως όχι; Γράμμα στη 10χρονη κόρη μου για τις ιντερνετικές περιπλανήσεις!

Έχεις likes & followers είσαι cool. Ή μήπως όχι; Γράμμα στη 10χρονη κόρη μου για τις ιντερνετικές περιπλανήσεις!

Πάσχα στην πόλη: ένας μίνι οδηγός

Πάσχα στην πόλη: ένας μίνι οδηγός

Όλη η γεύση μέσα σε ένα Bazaki.. για τους απανταχού organic, vegan, raw aficionados

Όλη η γεύση μέσα σε ένα Bazaki.. για τους απανταχού organic, vegan, raw aficionados