Ένα ξεχασμένο ελληνικό συγκρότημα σε διαφήμιση Gucci

Γενικώς & Αορίστως

Δεν ξέρω καν πώς οι Alive She Died βρέθηκαν εν έτη 2015 να ακούγονται σε διαφήμιση της Gucci. Το έμαθα σήμερα το πρωί από το μπλογκ, Sound Injections. Προσωπικά τους ανακάλυψα πριν από δύο χρόνια μέσα από ένα dj set μιας φίλης μου ένα καλοκαιρινό βράδυ που χαζολογούσαμε σε ένα άδειο μπαρ ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει για διακοπές. Ήταν ένα από αυτά τα μυστηριώδη τραγούδια που σου κάνουν εντύπωση με την μία. Και φυσικά ξαφνιάστηκα όταν έμαθα ότι ήταν Έλληνες. Κανείς δεν γεννήθηκε που να τα ξέρει όλα.

[lyte id=”Kdyj3dv-tf0″ /]

Νομίζω ότι είναι πολύ μαγικό και κάπως ρομαντικό να ρωτάς για κομμάτια τον dj που σου αρέσουν και δεν ξέρεις τι είναι αντί να βγάζεις πάλι το κινητό σου και να ψάχνεις στο shazam τα πάντα. Δεν είναι όλη μας η ζωή μια ηλεκτρονική συσκευή. Στο διαδίκτυο υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες. Σχεδόν τίποτα. Σίγουρα όμως θα ήταν γνωστοί την εποχή που έδρασαν. Από τα λίγα που βρίσκεις μαθαίνεις ότι σχηματίστηκαν το 1984 στην Αθήνα. Έπαιζαν new wave ηλεκτρονική μουσική. Η πρώτη τους συναυλία έγινε στον Πήγασο την 1 Μαρτίου το 1985 και κυκλοφόρησαν μόνο μια κασέτα από χέρι σε χέρι που είχε τίτλο Viva Voce. Καλοκαίρι έμαθα για την ύπαρξη τους, καλοκαίρι διαλύθηκαν το 1987. Μετά διάφορα μέλη τους σχημάτισαν τους Trespass. Ο ήχος τους ήταν πιο ποπ και ηλεκτρονικός και πιο χορευτικός αν και δεν είχαν πετάξει απόλυτα από πάνω τους αυτήν την σκοτεινή μελαγχολία της πρώτης δουλειάς τους. Κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ το ‘Strange Times’, το 1988.

Και σήμερα 30 χρόνια μετά η διασκευή τους σαν Alive She Died στο “She Lost Control” γίνεται το κεντρικό θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας της Gucci που δείχνει μοντέλα με πολύχρωμα ρούχα να χορεύουν ανέμελα στο άκουσμα του. Ζούμε σε πολύ ενδιαφέροντες και παράξενους καιρούς σίγουρα.

[lyte id=”qQOppPHIOHk” /]

Πηγή: www.lifo.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES