5 λόγοι για να μην αισθάνεστε τύψεις αν είστε εργαζόμενη μητέρα

Ψυχολογία

4moms team , 05-10-2015

Οι εργαζόμενες μαμάδες πολλές φορές αισθάνονται τύψεις. Αν και η δουλειά τους είναι μέρος της ζωής τους τα παιδιά τους είναι το κέντρο της και το νόημά της. Γι’ αυτό κι όταν τα αφήνουν πίσω για να πάνε στη δουλειά ξεκινάει ένα συναισθηματικό χάος που κάνει τις μαμάδες να κατακλύζονται από ενοχικά συναισθήματα. Ωστόσο υπάρχουν λόγοι που οι εργαζόμενες μαμάδες θα έπρεπε να αισθάνονται πολύ καλύτερα.

  1. Δεν χρειάζεται να είναι μαμάδες 24 ώρες το 24ωρο. Το γεγονός ότι κάποιες ώρες της μέρας αναλαμβάνουν έναν άλλο ρόλο είναι τονωτικό για την ψυχολογία τόσο της μαμάς όσο και της εργαζόμενης.
  2. Σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενες μαμάδες είναι λιγότερο αγχωμένες ή καταφέρνουν να το διαχειρίζονται καλύτερα. Αντίθετα, οι μαμάδες που μένουν σπίτι κινδυνεύουν περισσότερο από στιγμές μελαγχολίας.
  3. Αν εργάζεστε μπορείτε εύκολα να ζητήσετε βοήθεια τόσο στις δουλειές του σπιτιού όσο και στη φροντίδα του παιδιού από τον σύντροφό σας. Και μάλλον θα είναι δύσκολο να αρνηθεί αφού αναγκαστικά οι ώρες που είστε στο σπίτι είναι συγκεκριμένες, όπως και οι δουλειές οπότε αναγκαστικά θα μοιραστούν!
  4. Ο χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας μπορεί να είναι περιορισμένος ή πιο λίγος από ότι θα είχατε αν δεν εργαζόσασταν σίγουρα όμως είναι πιο ποιοτικός. Οι εργαζόμενες μητέρες σχεδόν αβίαστα οργανώνουν καλύτερα το χρόνο τους και γεμίζουν ουσιαστικά τις ώρες που ξοδεύουν με τα παιδιά τους.
  5. Τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενες μαμάδες αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους. Έτσι αυτά γίνονται από νωρίς πιο ανεξάρτητα και υπεύθυνα στις υποχρεώσεις όχι μόνο τις δικές του αλλά και τις οικογένειας.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεπεράσετε τα όρια. Το ότι είστε εργαζόμενες μαμάδες δεν σημαίνει ότι είστε δικαιολογημένες αν λείπετε όλη μέρα από το σπίτι! Το μέτρο πρέπει να είναι ο μπούσουλας για την οργάνωση της καθημερινότητας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES