Το πιο εύκολο κέικ για το Σαββατοκύριακο

Μαγειρευουμε

4moms team , 03-10-2015

Φτιάχνετε στο λεπτό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
  • 2-4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες ζάχαρη

Διαδικασία:

Ρίχνετε και χτυπάτε με το μίξερ όλα το υλικά μαζί, εκτός του κακάου. Το αλεύρι είναι καλύτερο να το προσθέτετε σιγά-σιγά στο μείγμα. Έπειτα αδειάζετε τα 2/3 του μείγματος σε ένα βουτυρωμένο ταψί και στο υπόλοιπο προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε. Αδειάζετε κι αυτό στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 50′.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES