Η Περιστέρη αποκάλυψε το μυστήριο της Αμφίπολης: σε ποιον ανήκει ο τάφος;

Γενικά

4moms team , 30-09-2015

Στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» η οποία διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά Αμφίπολης, κατά το χρονικό διάστημα 2012 μέχρι και 2014, καθώς επίσης και η γεωφυσική και γεωλογική έρευνα στον τύμβο.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση της βραδιάς ήταν όμως η αποκάλυψη του ενοίκου του ταφικού μνημείου Αμφίπολη η οποίος απασχόλησε την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη για πάνω από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Μιχάλης Λεφαντζής και η επικεφαλής τς ανασκαφής κα Περιστέρη ο Μέγας Αλέξανδρος είχε παραγγείλει την κατασκευή του μνημείου στον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη προς τιμήν του αδελφικού του φίλου Ηφαιστίωνα.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που προκύπτει από τα νέα ευρήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα. Ωστόσο δεν διευκρινίστηκε αν στο μνημείο είναι θαμμένος ο Ηφαιστίωνας. Επιπλέον και οι δύο επιστήμονες εκτιμούν πως το μνημείο της Αμφίπολης ανήκει αναμφισβήτητα στην ελληνιστική εποχή.

lifo.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES