Ο Πλανήτης Άρης είναι ζωντανός

Γενικά

4moms team , 29-09-2015

Βρέθηκε νερό μετά από επίσημη ανακοίνωση της ΝΑSA.

Η παρουσία ζώντων οργανισμών στον Άρη δείχνει παραπάνω από πιθανή έπειτα από την αποκάλυψη ότι στον «Κόκκινο Πλανήτη» υπάρχει τρεχούμενο νερό!

Η ιστορική ανακάλυψη που έκανε το γύρο του κόσμου αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα γύρω από τον μυστηριώδη πλανήτη καθώς οι ερευνητές εκτιμούν πως ο Άρης έχει περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενεί ζωή από όσο υπολόγιζαν.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες στη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα, οι σκούροι μακρόστενοι σχηματισμοί στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» που αποτυπώνονται στις εικόνες, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλάζουν σύμφωνα με τις εποχές.

Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, λοιπόν, τα ίχνη με πλάτος πέντε μέτρων και μήκος 100 μέτρων αλλάζουν, ενώ «σβήνουν» όταν οι συνθήκες είναι πιο ψυχρές.

Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ειδικοί τα ίχνη αυτά είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά το 2010, καθώς οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει πως στην επιφάνεια του πλανήτη έρεε αλμυρό νερό, το οποίο όταν χαμηλώνει η θερμοκρασία στεγνώνει και δημιουργεί «λωρίδες» μήκους μέχρι και 100 μέτρων.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES