Σοκολατογλυκό με 3 υλικά

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Σε όσες τις δίαιτες που έχω κάνει (και είναι πολλές ffs) έψαχνα να βρω τη γλυκιά συνταγή με βελούδινη σοκολάτα και μηδέν θερμίδες που θα με σώσει κάθε φορά που πέφτει το ζάχαρο και ο οργανισμός εκλιπαρεί για λίγη ενέργεια! Κατέληξα ότι κανένα γλυκό με στέβια/ασπαρτάμη/corn syrup/you name it… δεν πρόκειται να κάνει δουλειά. Η μαγική λύση είναι στην ποσότητα! Φάε ένα γλυκό που Ναι(!) είναι θερμιδική βόμβα αλλά φάε μόνο ένα μικρό κομμάτι που θα ισορροπήσει τις ανάγκες του οργανισμού και δεν θα αν-ισορροπήσει το δείκτη της ζυγαριάς.

Έτσι λοιπόν έχω καταλήξει σε αυτό το μαγικό μπισκοτο-γλυκάκι που φτιάχνεται σε χρόνο dt και σερβίρεται σε δυο εκδοχές:
1. Απευθείας από το ψυγείο σαν σοκολατάκι
2. Σε θερμοκρασία δωματίου σαν fudge σοκολάτας

P.S. Eίναι και ωραίο κέρασμα για το γραφείο τώρα που πλησιάζουν πολλές ονομαστικές γιορτές!

Υλικά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ προτιμώ κουβερτούρα πραλίνας)
150 γρ βούτυρο
15 μπισκότα τύπου digestive

Εκτέλεση
1. Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Για να φτιάξεις το μπεν μαρί βάζεις ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μέσα στο μπολ λιώνεις ό,τι θέλεις να λιώσει. Προσοχή: δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα!
3. Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν προσθέτεις τα μπισκότα, ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πιρέξ που έχεις καλύψει με σελοφάν.
4. Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβεις σε κύβους.
5. Διατηρείται στο ψυγείο.

Tip: Σε όλα τα γλυκά με κυρίαρχο υλικό την κουβερτούρα είναι πάντα ωραίο να προσθέτεις μια πρέζα αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ. Αυτά τα δυο υλικά αναδεικνύουν τα αρώματα της σοκολάτας και αναβαθμίζουν την ποιότητα της κουβερτούρας στο επίπεδο της γεύσης.

Πηγή:Cool Artisan

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…