10 συμβουλές για νέες μαμάδες

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Εάν έπρεπε να δώσετε μια συμβουλή σε μια γυναίκα που θα γίνει για πρώτη φορά μητέρα, ποιά θα ήταν αυτή; Σας δίνουμε 10 δημοφιλείς απαντήσεις και περιμένουμε τις δικές σας!

  1. Ξεχάστε ότι έχετε ακούσει ή νομίζετε ότι ξέρετε για την μητρότητα. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Έχει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του θέλω.
  2. Προετοιμαστείτε για καταιγισμό πληροφοριών και συμβουλών. Όλες οι γυναίκες θα θελήσουν να μοιραστούν μαζί σας τις δικές τους εμπειρίες, τα δικά τους μυστικά. Μην ενοχλείστε. Κρατήστε ότι σας κάνει και τα υπόλοιπα ακούστε τα υπομονετικά και μετά πετάξτε τα “στο καλάθι των αχρήστων”.
  3. Εξοικονομείστε χρόνο για τον εαυτό σας καθημερινά. Έστω και λίγα λεπτά αφιερωμένα σε κάτι που σας αρέσει να κάνετε είναι απαραίτητα για να μείνετε σε επαφή με την γυναικεία σας πλευρά.
  4. Χαλαρώστε με τις αγορές προϊόντων και ειδών για μωρά. Το μόνο που πραγματικά χρειάζονται είναι αγάπη και φροντίδα. Μπορούν να ζήσουν και χωρίς το καινούργιο μοντέλο καροτσιού που είδατε στη βιτρίνα και κοστίζει μια περιουσία.
  5. Επενδύστε χρόνο στην αναζήτηση παιδιάτρου. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα μαζί του και να σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Θα έπρεπε να αισθάνεστε ότι μπορείτε να τον καλέσετε για ο,τιδήποτε ανά πάσα στιγμή.
  6. Αποδεχτείτε τα παιδιά σας όπως είναι. Θέλατε αγόρι και ήρθε κορίτσι; Θέλατε τρυφερό παιδάκι και σας βγήκε ζόρικο; Έχει πρόβλημα υγείας; Η αγάπη και η αποδοχή μας είναι το παν για τα παιδιά μας.
  7. Να ακούτε το ένστικτο σας. Τις περισσότερες φορές είναι αλάνθαστο!
  8. Κάντε επαφές με άλλες μαμάδες στο πάρκο, στο ιντερνετ, σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Το παιδί σας θα κάνει παρέες και εσείς δεν θα είστε μόνη τις ατελείωτες ώρες αναμονής…
  9. Ξεκουραστείτε όταν κοιμάται το νεογέννητο μωρό σας. Μην αναλώνεστε σε άλλα πράγματα. Τα πάντα μπορούν να περιμένουν. Αυτό που χρειάζεστε τους πρώτους μήνες είναι ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!
  10. Ζητήστε βοήθεια. Εάν κάτι σας απασχολεί ή εάν δεν προλαβαίνετε να κάνετε τις δουλειές σας ζητήστε να σας βοηθήσουν.

“Ότι χρειάζεται η ψυχή ενός παιδιού είναι το φως του ηλίου, τα παιχνίδια, το καλό παράδειγμα και λίγη αγάπη”. Φ. Ντοστογιέφσκι

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…