Σήμερα φτιάχνουμε ριζότο

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Με κοτόπουλο, λεμόνι και βασιλικό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4οογρ. κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια
280γρ. ρύζι για ριζότο
80 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
200ml λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1-1 ½ φλιτ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού, τα οποία ψιλοκόβουμε
Ξύσμα και χυμός από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε το κοτόπουλο σε νερό με αλάτι μέχρι να μαλακώσει αρκετά και το αφήνετε στην άκρη. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Διαλύετε τον κύβο στο 1 λίτρο ζεστό νερό και αρχίζετε να ρίχνετε το ζωμό, σε δόσεις, σιγά-σιγά, έτσι ώστε κάθε φορά να απορροφάται από το ρύζι. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κοτόπουλο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, ρίχνετε την παρμεζάνα, ελάχιστο αλάτι και άφθονο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε το ριζότο να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά και σερβίρετε.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr