Κέικ αμυγδάλου με γιαούρτι σε 10 μόλις λεπτά

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει ένα εύκολο και θρεπτικό κέικ με αμύγδαλα και γιαούρτι.

Υλικά

1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
5 αυγά
200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1. Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, να στεγνώσει.

 

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr