Δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε τη φυσικά

Υγεία

4moms team , 21-09-2015

Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, αλλά και οι βλάβες που προκαλεί η δυσκοιλιότητα. Εκτός από τον οργανισμό, η δυσκοιλιότητα επηρεάζει και τη διάθεση με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα να είναι νευρικοί και ενίοτε οξύθυμοι. Ωστόσο ένας δυσκοίλιος άνθρωπος μπορεί μέσα από τη διατροφή να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του εντέρου προτού καταφύγει σε φαρμακευτικές λύσεις. Υπάρχουν λοιπόν βότανα και φρούτα που λειτουργούν σαν φυσικά φάρμακα στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Λιναρόσπορος: Μουσκέψτε για 5 ώρες σε δύο ποτήρια νερό 6 κουταλιές λιναρόσπορους και πιείτε ένα ποτήρι πριν τον ύπνο. Καλό είναι η πρώτη φορά να δοκιμάσετε μικρότερη ποσότητα γιατί ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.

Φασκόμηλο: Βράστε 15γρ. άνθη και φύλλα από φασκόμηλο σε 3 ποτήρια νερό. Προσθέστε ζάχαρη και πιείτε ένα ποτήρι το πρωί πριν το πρωινό, ένα το μεσημέρι κι ένα το βράδυ μετά το φαγητό.

Κρεμμύδια: Τα βρασμένα κρεμμύδια είναι ιδιαίτερα βοηθητικά στη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στη σαλάτα σας στο βραδινό σας γεύμα. Επίσης είναι και ένα καλό καθαρτικό του αίματος.

Φρούτα: Τα δαμάσκηνα, οι φράουλες, τα μούρα και το πεπόνι συμβάλλουν θετικά στην καλή κυκλοφορία του εντέρου.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES