Πατατοσαλάτα με σολομό

Μαγειρευουμε

4moms team , 17-09-2015

Μία χορταστική σαλάτα που τρώγεται και κρύα, κατάλληλη για να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο.

Υλικά:

• 12 baby potatoes
• 3/4 κιλού ψητό σολομό
• 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκο άνηθο
• 1 ώριμο αβοκάντο,
• 1 μεγάλο μάτσο κάρδαμο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Ψήστε το σε μέτρια φωτιά το σολομό για περίπου 15′, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Δοκιμάστε να το καρφώσετε μ’ ένα πιρούνι για να δείτε αν έχει ψηθεί. Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέστε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν και αφήστε τες να πάρουν μία βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε 2 κουταλάκια αλάτι και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήνετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (12 έως 15 λεπτά). Στραγγίξτε τις και βάλτε τις κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.

Ενώ βράζουν οι πατάτες, χτυπήστε ελαφρά το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το 1/2 κουταλάκι αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε πιπέρι. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες  και το σολομό σε κομματάκια και τοποθετήστε και τα δύο υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε  τον άνηθο και το αβοκάντο. Κόψτε και πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια από το κάρδαμο, ψιλοκόψτε και ρίξτε το κι αυτό στο μπολ. Aανακατέψτε τη σαλάτα με το dressing και το φαγητό σας είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

*Αντί για σολομό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο φιλέτο από ψάρι, όπως γλώσσα ή πέρκα ή ακόμα και μικρές γαρίδες.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES