Σαλάτα με κινόα, κολοκυθάκια και μέντα

Μαγειρευουμε

4moms team , 15-09-2015

Μία ασυνήθιστη και εξαιρετικά εύγευστα σαλάτα που κάλλιστα μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα σας.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλένεται καλά
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 1/2 κούπα)
  • 1/4 φλιτζάνι αλατισμένα φιστίκια ψητό, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και το χυμό (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι γεμάτο φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνετε το κινόα με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό περίπου 16 λεπτά. Μεταφέρετε το κινόα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε ελαφρώς, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τα αρωματικά και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το κινόα.

Τέλος προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τα φιστίκια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, και το δυόσμο και η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε.

Πηγή: marthastewart.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES