Το “επιστημονικό” μειονέκτημα του να είσαι το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας;

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 14-09-2015

Μέχρι σήμερα το να είσαι το πρώτο παιδί της οικογένειας θεωρούνταν ευλογία. Απολάμβανες την αμέριστη προσοχή και την αγάπη από όλους. Κανένας άλλους δεν υπήρχε για τους γονείς παρά μόνο εσύ! Μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα στη Σουηδία όμως έρχεται να δώσει στους πρωτότοκους έναν λόγο να μην είναι χαρούμενοι γι’ αυτό.

Με δείγμα 26.000 σουηδέζες, το 30% των πρωτότοκων έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες ενώ το 40% να είναι πιο παχύσαρκες από τα αδέρφια τους. Η ίδια έρευνα επίσης έδειξε ότι πρωτότοκοι άνδρες όχι μόνο τείνουν να ζυγίζουν περισσότερο από τα αδέρφια τους αλλά έχουν και τάση για υψηλότερη πίεση.

Επιστημονικά αυτό εξηγείται με τον εξής τρόπο: Στην πρώτη εγκυμοσύνη, η μήτρα είναι αρκετά στενή. Επομένως,, χρειάζεται χρόνος για να συγχρονιστεί με τους υπόλοιπους μηχανισμούς του σώματος και έτσι το πρώτο παιδί μίας γυναίκας χρεώνεται έναν αργό μεταβολισμό, γεγονός που το δεύτερο παιδί δεν το επηρεάζει σχεδόν καθόλου. Δεδομένου του ότι όλο και περισσότερες οικογένειες σταματούν πια στο ένα παιδί, τα επίπεδα της παχυσαρκίας είναι επόμενο να αυξάνονται.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν αν εσείς και η μικρότερη αδερφή σας βγήκατε από την ίδια μήτρα. Σίγουρα η μαμά σας είναι η ίδια, απλά εσείς την προετοιμάσατε για εκείνη! Να μία καλή δικαιολογία για την επόμενη φορά που θα τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Πηγή: today.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES