Η συγκινητική εικόνα που έγινε VIRAL: Μητέρες στρατιωτικοί θηλάζουν τα μωρά τους

Mama's Top

Μια συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου, την ιστορία της οποίας δημοσίευσε το CNN. Πρόκειται για μια εικόνα που δείχνει μια ομάδα γυναικών στρατιωτικών, ντυμένες στα χακί, να θηλάζουν τα μωρά τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τη κοινή γνώμη σχετικά με το θέμα του θηλασμού.Την φωτογραφία τράβηξε η Τάρα Ρούμπι, μία φωτογράφος η οποία από το 1997 έως το 2001 εργαζόταν στην στρατιωτική βάση Φορτ Μπλις στο Ελ Πάσο. Όσο για το πώς της ήρθε η έμπνευση για αυτήν την φωτογραφία; Στην είδηση ότι θα δημιουργηθεί στη βάση ένα δωμάτιο για μωρά (που μέχρι τότε δεν υπήρχε), η Ρούμπι προσφέρθηκε να βοηθήσει στην διακόσμησή του, μέχρι που της ήρθε ιδέα να βγάλει μία φωτογραφία στην οποία μία ομάδα γυναικών θα θηλάζει

army moms2

Όπως εξηγεί, οι προσωπικές της εμπειρίες ως μητέρα που εργαζόταν στον στρατό ήταν εκείνες που της έδωσαν έμπνευση. «Το να βλέπεις μία εικόνα σαν αυτή βοηθάει τις μητέρες να καταλάβουν ότι μπορούν να είναι δραστήριες στρατιωτικοί και να παρέχουν υποστήριξη στα παιδιά τους», λέει η Ρούμπι.
 Έτσι, αποφάσισε να “ανεβάσει” τη φωτογραφία της αυτή στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook (Tara Ruby Photography). Μάλιστα, έμεινε έκπληκτη όταν είδε ότι στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν 10 μητέρες«Σήμερα πιστεύω ότι γράψαμε ιστορία», έγραψε η φωτογράφος  σε σχόλιο που συνόδευε την ανάρτηση της φωτογραφίας της.«Από όσα γνωρίζω μία ομαδική φωτογραφία που δείχνει υποστήριξη σε μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία, δεν έχει ξαναγίνει», συνέχισε.
 Από την στιγμή της δημοσίευσης η φωτογραφία έχει αναδημοσιευτεί (shareπερισσότερες από 7.000 φορές. Μάλιστα, ένας χρήστης έγραψε στην Τάρα: «Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείξουμε πόσο πολύ οι γυναίκες δίνουν τον εαυτό τους για τη χώρα και την οικογένεια».
 Κάποια στιγμή όμως, η εν λόγω εικόνα διαγράφηκε μυστηριωδώς, τόσο από το χρονολόγιο της Ρούμπι όσο και όλων όσων την είχαν αναδημοσιεύσει! Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια μίας τακτικής που συνηθίζει να ακολουθεί το Facebook, το οποίο δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση του CNN. Εκείνη πάντως, την αναδημοσίευσε μια μέρα μετά, ευχαριστώντας όσους την υποστηρίζουν, χρησιμοποιώντας το hashtag#normalizebreastfeeding.
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES