Χορταστική φακοσαλάτα με τοματίνια

Μαγειρευουμε

4moms team , 11-09-2015

Οι φακές είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά κι αν έχετε βαρεθεί να τις τρώτε με τον παραδοσιακό τρόπο, ως σούπα δηλαδή τότε ξεκινήστε να τις φτιάχνετε σε σαλάτα που μπορείτε να καταναλώσετε κι ως κύριο γεύμα.

Θα χρειαστείτε:
200 γρ. φακές
150 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο στα τέσσερα
2 φύλλα δάφνης
Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδιακσία: Αρχικά βράζετε τις φακές, ενώ ρίχνετε μέσα στο νερό που βράζουν τη δάφνη, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες (δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ), τις σουρώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο, για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε και ρίχνετε τα τοματίνια, τις ελιές και τους κύβους φέτας. Ανακατεύετε απαλά και ολοκληρώνετε, ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο. Δοκιμάζετε και ανάλογα, αποφασίζετε εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα (π.χ. περισσότερο πιπέρι, λάδι, τυρί, ή μυρωδικά).

*Εναλλακτικά αντί για τη φέτα μπορείτε να προσθέσετε τυρί κρέμα ή cottage.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES