Θα δίνατε στο μωρό σας όνομα πρωταγωνιστή της σειράς Game of Thrones?

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στην περασμένη χρονιά 18 μωρά βαφτίστηκαν «Θίον», 14 βαφτίστηκαν «Μπραν» και τέσσερα «Σάντορ»

Το Game of Thrones, η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά που έχει αποκτήσει εκατομμύρια φαν ανά την υφήλιο, ενέπνευσε την περασμένη χρονιά πολλούς γονείς στη Βρετανία να δώσουν στα παιδιά τους το όνομα κάποιου από τους συναρπαστικούς χαρακτήρες της.

Δεκάδες μωρά στη Βρετανία και την Ουαλία βαφτίστηκαν με κάποιο από τα ιδιαίτερα σπάνια ονόματα του φανταστικού κόσμου που δημιούργησε ο συγγραφέας Τζορτζ Μάρτιν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στην περασμένη χρονιά 18 μωρά βαφτίστηκαν «Θίον», 14 βαφτίστηκαν «Μπραν» και τέσσερα «Σάντορ».

Όσον αφορά στα κοριτσάκια, 53 μωρά βαφτίστηκαν «Καλίσι», εννέα «Ντενέρις», έξι «Σάνσα» και τέσσερα «Μπριέν».

«Όπως και στην τηλεοπτική σειρά, οι οίκοι των Σταρκ, των Λάνιστερ και των Γκρέιτζοϊ ανταγωνίζονται σε δημοτικότητα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ονόματα των αρσενικών μωρών», σημειώνει ένας εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, γνωστή για τις σκηνές βίας και σεξ που περιέχει, μπορεί να μην φαίνεται ως η ιδανική πηγή έμπνευσης για ονόματα μωρών. Ωστόσο ο αριθμός των βρεφών που αποκτούν ένα από αυτά τα παράξενα ονόματα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ από την πρεμιέρα της σειράς το 2011.

Via

Image Credits: www.behance.net

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES