Οι εναλλακτικές χρήσεις του κόκκινου κρασιού

Γενικά

4moms team , 08-09-2015

Μπορεί το κόκκινο κρασί να συνοδεύει το φαγητό ή μια χαλαρή στιγμή ξεκούρασης δίπλα στο τζάκι ή αγναντεύοντας τη θάλασσα, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας. Μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες θα μας λύσει τα χέρια και θα μας καταπλήξει με τα αποτελέσματα… Η Ευαγγελία Αναστασάκη καταγράφει μια λίστα και μας εκπλήσσει.

1. Ξεπλύντε τα φρούτα – Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του συντελεί στο να σκοτωθούν περισσότερα μικρόβια από την επιφάνεια των φρούτων από ό,τι το νερό.

2. Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες από επιφάνειες – Η οξύτητα του κρασιού σε συνδυασμό με τη φυσική περιεκτικότητα σε οινόπνευμα μπορεί εύκολα να σκοτώσει τα μικρόβια. Έτσι αποτελεί υποκατάστατο για τα απολυμαντικά στην κουζίνα, καθαρίζοντας λιπαρές επιφάνειες.

3. Λίπασμα στα φυτά – Η προσθήκη λίγου κρασιού στο ποτιστήρι θα κάνει θαύματα σε πράσινα και ανθοφόρα φυτά.

4. Καθαρίστε γυάλινες επιφάνειες – Εμποτίστε ένα μαλακό πανί με λίγο κρασί και καθαρίστε τζάμια και καθρέφτες!

5. Λουστείτε και καταπολεμήστε την τριχόπτωση – Η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κόκκινο κρασί έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Λουστείτε κανονικά και ξεβγάλτε στο τέλος τα μαλλιά σας με κόκκινο κρασί.

6. Κατά της μούχλας – Τρίψτε με κόκκινο κρασί στην εξωτερική επιφάνεια από κομμένα κομμάτια αλλαντικών για την πρόληψη της μούχλας.

7. Αφράτο ρύζι – Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρασί στο βραστό νερό για να βγει πιο αφράτο το ρύζι.

8. Διώξτε τις μυρωδιές από τα γυάλινα βάζα – Καθαρίστε βάζα με κόκκινο κρασί και νερό για να φύγουν οι μυρωδιές.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES