4 μαθήματα ζωής από τα παιδιά

Ψυχολογία

4moms team , 08-09-2015

Μπορεί να χρειάζονται τη φροντίδα της μαμάς και του μπαμπά, μπορεί να μην καταφέρνουν να ολοκληρώσουν μία σωστή πρόταση έχουν όμως και τα μικρά παιδιά κάτι να μας δώσουν. Εκτός από ένα χαμόγελο και μία αγκαλιά που σε κάνουν αμέσως ευτυχισμένο ένα παιδί 2 ετών είναι ικανό να δώσει στους ενήλικες γονείς του τις κατάλληλες συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τη ζωή με καλύτερο τρόπο.

Μάθημα 1ο

Θυμός και συγχώρεση. Ένα μικρό παιδί εκφράζει το θυμό του έντονα και άμεσα αλλά έχει την ικανότητα να ξεχνιέται αμέσως και είναι έτοιμο να χαμογελάσει με οτιδήποτε.

Μάθημα 2ο

Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους γύρω του χωρίς προκαταλήψεις και ισότιμα. Εκτός φυσικά από το μπαμπά και τη μαμά, τα μικρά παιδιά δίνουν σε όσους τους πλησιάζουν την ευκαιρία να τα κερδίσουν. Δεν κρίνουν από την αρχή, ούτε έχουν δεύτερες σκέψεις πριν καν αποκτήσουν μία σχέση με αυτόν που έχουν απέναντί τους.

Μάθημα 3ο

Αντιδρούν και λένε όχι. Τους είναι πολύ εύκολα να εκφράσουν τη γνώμη τους αυθόρμητα κι αυτό κάνουν. Ενώ οι ενήλικες δυσκολεύονται να αντιδράσουν και να πουν όχι, τα μικρά παιδιά όσο εύκολο τους είναι να ενθουσιαστούν άλλο τόσο εύκολα λένε όχι.

Μάθημα 4ο

Ζουν την κάθε στιγμή σαν μοναδική. Χωρίς να έχουν καν φιλοσοφικές σκέψεις, οι μικροί μας φίλοι ξέρουν καλά πώς να ζουν τη ζωή στο μάξιμουμ και να μην χάνουν λεπτό από το παιχνίδι τους. Μήπως λοιπόν να αφεθούμε κι εμείς κατά διαστήματα και να τα ακολουθήσουμε στο “καθημερινό πάρτυ” που ζουν;

Τι θα λέγατε λοιπόν για μερικά μαθήματα ζωής από τον μπόμπιρα του σπιτιού;

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES