Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του

Γυναικα

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και όσο ξέγνοιαστες στιγμές και αν μας πρόσφερε συχνά μετά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών αποτυπώνεται η φθορά στην επιδερμίδα μας αλλα και κάποια σημάδια όπως οι πανάδες ή το μέλασμα όπου στην ιατρική ορολογία ονομάζονται οι μελαγχρώσεις που εμφανίζονται στην περιοχή του δέρματος του προσώπου κυρίως καθώς και στην περιοχή του λαιμού των χεριών και άλλων σημείων στο ανθρώπινο σώμα. Το μέλασμα εκδηλώνεται συχνότερα σε γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν σκουρόχρωμα δέρμα και αποτελεί μια κηλιδώδη υπερμελάγχρωση στο πρόσωπο σε γυναίκες μετά την κύηση ή μετά από λήψη αντισυλληπτικών όπως και μετά από εκτεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία. Το μέλασμα συναντάται επίσης και σε άνδρες ιδιαίτερα μεσογειακής καταγωγής. Είναι βέβαιον ότι ένας από τους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες είναι η υπερβολική υπεριώδης ακτινοβολία. Η μελάγχρωση έχει ελαφρά ή έντονα καφέ χρώμα εξαρτώμενη από την πρόσφατη έκθεση στον ήλιο. Τα όριά της είναι ασαφή και παρουσιάζει συμμετρικότητα συνήθως. Εντοπίζεται στις παρειές, το μέτωπο, τη μύτη, το άνω χείλος, το σαγόνι, τον λαιμό με την μορφή μεγάλων κηλίδων. Η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση μπορεί να είναι συνοδό σύμπτωμα κάθε δερματοπάθειας αλλά ειδικότερα εκείνης στην οποία προσβάλλεται η βασική κυτταρική στοιβάδα της επιδερμίδας. Οι μελαχρωματικές αλλοιώσεις συνήθως επιμένουν για μεγάλο διάστημα και για τον λόγο αυτό είναι προτιμότερο να προλαμβάνεται η έντονη φλεγμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα με σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση της αρχικής νόσου με

  • Ειδικές λευκαντικές αλοιφές.
  • Peels για σταδιακή λεύκανση του δέρματος: Η θεραπεία γίνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες και μετά την θεραπεία πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό για την αποφυγή δυσχρωμιών.
  • Φωτοανάπλαση με laser: Γίνεται από ειδικό γιατρό-δερματολόγο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 10-15′ – και στα σημεία όπου εφαρμόζεται το ειδικό παλμικό laser. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαία η συνδυαστική θεραπεία µε λευκαντικές φαρμακευτικές ουσίες. Το αντηλιακό θα είναι ο μόνιμος “σύντροφός” μας μετά την θεραπεία γιατί χωρίς αυτό το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί.
  • Ειδικες μεσοθεραπειες λευκανσης για το προσωπο!

Επωφεληθείτε σήμερα κιόλας από τις προσφορές μας για την αποκατάσταση η τη βελτίωση οποιουδήποτε προβλήματος σας απασχολεί στην επιδερμίδα σας και απολαύστε την πιο προηγμένη περιποίηση του δέρματος σας με την υποστήριξη της επιστήμης και της αφοσίωσης μας σε αυτόν το σκοπό.

 

Της Δρ. Παπαδαυίδ

Πηγή: www.papadavid.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES