5 σημάδια για να καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι κουρασμένο

Παιδιά

4moms team , 04-09-2015

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση τα παιδιά, επιστρέφοντας από το σχολείο να έχουν ένα υπερπλήρες πρόγραμμα γεμάτο από εξωσχολικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με έρευνες, αυτό συμβαίνει κυρίως σε παιδιά με γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι η παιδική ηλικία μπορεί να είναι η κατάλληλη για μάθηση και εύκολη απορρόφηση γνώση, χρειάζεται ωστόσο και το παιχνίδι. Εξάλλου, η ανεμελιά είναι το βασικό χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τη στερούμε από τα παιδιά.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να αφουγκράζεστε τις ανάγκες αλλά και στις αντοχές των μικρών σας. Πώς θα καταλάβετε όμως ότι οι αντοχές του παιδιού σας εξαντλούνται κι ότι μάλλον τα πρόγραμμά του είναι πιο γεμάτο από όσο μπορεί να αντέξει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά; Δώστε σημασία στα παρακάτω και θα το αντιληφθείτε αμέσως.

  1. Δεν το βλέπετε ποτέ ξέγνοιαστο μέσα στο σπίτι. Συνεχώς έχει μία ασχολία που δεν το αφήνει να χαλαρώσει.
  2. Το αυτοκίνητο έχει γίνει η επέκταση του δωματίου του. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας δεν έχει καθόλου χρόνο προσωπικό για να παίξει και να ασχοληθεί με πράγματα που του αρέσουν.
  3. Συμπεριφέρεται σαν ενήλικας και παραπονιέται συνεχώς για πονοκέφαλο και κούραση. Συνήθως η ενέργεια σε ένα παιδί είναι ανεξάντλητη.
  4. Είναι κακόκεφο και δεν έχει όρεξη να δει τους φίλους του. Βασικό χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας είναι η χαρά και η όρεξη για παιχνίδι. Μόνο η εξάντληση μπορεί να τα στερήσει αυτά από ένα παιδί.
  5. Οι βαθμοί του πέφτουν απότομα. Ακόμα κι αν το βλέπετε να διαβάζει και να προσπαθεί και περιμένετε τα καλύτερα αποτελέσματα, υπάρχει περίπτωση το παιδί σας να μην μπορεί να συγκεντρωθεί και να αποδώσει.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES