Υγιεινά mini cakes από φρούτα και βρώμη

Μαγειρευουμε

4moms team , 26-08-2015

Ανακατέψτε φρούτα εποχής με βρώμη και διάφορα μπαχαρικά και απολαύστε το υπέροχο αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ροδάκινο κομμένο σε κομμάτια
Λίγες φράουλες σε κομμάτια
1/2 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/3 φλιτζ. βρώμη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ. μπαχάρι
Λίγο αλάτι
4 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλιτζ. τεμαχισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα κομμάτια ροδάκινου και τια κομμάτια φράουλας. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βρώμη, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ρίξτε και τα κομμένα αμύγδαλα. Χρησιμοποιήστε δύο μικρά φορμάκια για ψήσιμο. Γεμίστε τα φορμάκια μέχρι τη μέση με τα ροδάκινα και τις φράουλες. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το άλλο μείγμα στα φορμάκια μέχρι να γεμίσουν. Πριν τα ψήσετε τοποθετήστε τα για τουλάχιστον 20 λεπτάστο ψυγείο. Βγάλτε τα από το ψυγείο και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρισμα.

Extra tip: Σερβίρετέ τα μόνα τους ή προσθέστε λίγο παγωτό ή σαντιγί, ανάλογα την ώρα που θα τα καταναλώσετε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES