Μπαμπά, είμαι όμορφη;

Μπαμπάς

4moms team , 25-08-2015

Ο πατέρας και blogger John Kinnear γράφει τι είπε και τι ήθελε να πει όταν η μικρή του τον ρώτησε πρώτη φορά αν είναι όμορφη.

“Μπαμπά, είμαι όμορφη;”
“Ναι, είσαι πολύ όμορφη”.
“Μπαμπά, τί σημαίνει όμορφη;”
“Όμορφη σημαίνει πολλά πράγματα. Στην πραγματικότητα, σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι κάπως δύσκολο να γίνουν αντιληπτά”.
“Πως ξέρεις ότι είμαι όμορφη;”

Ήθελα να της πω ότι:

Είσαι όμορφη γιατί τα μάτια σου μεγαλώνουν και χαμογελάς όταν βλέπεις κάτι για πρώτη φορά. Γιατί το μέτωπό σου ζαρώνει όταν σκέφτεσαι κάτι έντονα. Γιατί ενθουσιάζεσαι να κάνεις καινούργια πράγματα και πετάς πίσω τα χέρια σου σαν φτέρα καθώς βγαίνεις από το δωμάτιο. Γιατί όταν κοιτάω μέσα στα μάτια σου, βλέπω τη μαμά σου και μου θυμίζεις πόσο πολύ αγαπιόμαστε. Γιατί σκαρφαλώνεις σε πράγματα που δεν έπρεπε να σκαρφαλώνεις.

 

Έίσαι όμορφη όταν ρωτάς. Είσαι όμορφη όταν εγώ σου απαντώ και ρωτάς κάτι ακόμα. Είσαι όμορφη όταν κάνεις γκριμάτσες και δισπιστείς για την απάντησή μου. “Είναι αλήθεια ή μου κάνεις πλάκα;”. Είσαι όμορφη όταν γελάς με τις απαντήσεις μου.

Το πρόσωπό σου είναι πανέμορφο όταν φιλάς τον αδερφό σου στο μέτωπο. Τα χέρια σου όταν τεντώνονται για να με αγκαλιάσουν, όταν βάζεις τις σκέψεις σου στο χαρτί όταν κάνεις τον εθουσιασμό σου ήχο. Τα χεράκια σου είναι όμορφα όταν αγκαλιάζουν τη μαμά, όταν τα σηκώνεις στον αέρα και χορεύεις, όταν τα ακουμπάς στο κεφάλι ενώ διαβάζεις. Τα πόδια σου όταν τρέχεις και πηδάς από δω κι από εκεί.

Είσαι όμορφη γιατί είσαι ζωντανή, γιατί είσαι περίεργη. Είσαι όμορφη γιατί παίρνεις τις ομορφιές του κόσμου και μέσα από τα μάτια και τοο στόμα σου τις επιστρέφεις σε εμένα σαν δώρο και μου τις δείχνεις με νέα ματιά. Είσαι το πιο όμορφο πλάσμα που ξέρω.

Αυτό που είπε τελικά:

“Απλά το ξέρω”.
“Οk μπαμπάκα!”

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES