4 λόγοι για να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο

Ομορφιά

4moms team , 17-08-2015

Λίγες είναι οι γυναίκες που απολαμβάνουν την πλούσια κόμη τους χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες προσπάθειες γι’ αυτό. Οι βαφές, το σεσουάρ, το styling είναι οι βασικές αιτίες που κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά κι αδύναμα. Κι αν νομίζετε ότι με το καθημερινό λούσιμο αυτό διορθώνεται τότε κάνετε λάθος αφού οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν ότι και το λούσιμο θέλει το μέτρο του.

  1. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες –μακριά ή πιο κοντά μαλλιά- χρησιμοποιείτε conditioner μετά το λούσιμο. Πρέπει όμως να προσέχετε αφού δεν χρειάζεται να το βάζετε σε όλο το μήκος της τρίχας και κυρίως όχι στη ρίζα. Συνήθως οι άκρες είναι αυτές που χρειάζονται τη φροντίδα του.
  2. Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα τόσο στην τρίχα όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. Ρίξτε μία ματιά στα συστατικά πριν επιλέξετε σαμπουάν και φυσικά φροντίστε να είναι ιδανικό για τον τύπο των δικών σας μαλλιών.
  3. Μην λούζεστε συχνά με καυτό νερό γιατί μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Μια λύση είναι να ξεβγάζετε τα μαλλιά με κρύο νερό, όσο αντέχετε.
  4. Να είστε προσεκτικές στο στέγνωμα με την πετσέτα. Δεν χρειάζεται να τρίβετε  την πετσέτα στα μαλλιά. Μερικές ταμποναριστές κινήσεις αρκούν για να φύγουν τα νερά χωρίς να έχετε απώλειες.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES