Μπισκότα με ζαχαρόπαστα για τη βάφτιση του μικρού σας

Καντο Μονη Σου

4moms team , 14-08-2015

Μια ωραία ιδέα για τα γλυκά της βάφτισης και πολύ νόστιμη, είναι μπισκότα με ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη φαντασία σας και να φτιάξετε ότι σχέδιο θέλετε ανάλογα με τη θεματική της βάφτισης. Η ζαχαρόπαστα θα τους δώσει πλούσια και χορταστική γεύση και όψη ενώ μικροί και μεγάλοι είναι σίγουρο πως θα το ευχαριστηθούν πολύ. Ακολουθεί μια συνταγή του Αλέξανδρου Κόκκορη και καλή σας επιτυχία!

μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Διαδικασία

Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη ζαχαρόπαστα, στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις έχουμε μια καλά ομογενοποιημένη ζύμη, σταματάμε το μίξερ, τη μαζεύουμε σε μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1½ ώρα, να σφίξει.

Οταν περάσει η ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Αν έχουμε, προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη με οδηγούς (σαν χάρακας), για να βγει όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο το φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς, για τουλάχιστον μισή ώρα, προτού τα καλύψουμε με ζαχαρόπαστα.

Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζαχαρόπαστα που έχουμε επιλέξει σε πολύ λεπτό φύλλο και την κόβουμε με τα ίδια κουπάτ που έχουμε χρησιμοποιήσει για τα μπισκότα. Για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα πάνω στα μπισκότα, κάνουμε το εξής: Αραιώνουμε λίγη ζαχαρόπαστα με λίγο νερό και αλείφουμε με αυτό το μείγμα τα σημεία όπου ενώνεται αυτή με τα μπισκότα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES