Και οι μαμάδες χρειάζονται λίγο χρόνο για τον εαυτό τους

Γυναικα

4moms team , 10-08-2015

Γυρίζετε από τη δουλειά στο σπίτι, στο καλό σενάριο, νωρίς το απόγευμα. Έχετε ήδη κάνει μια στάση στο σούπερ μάρκετ για μερικά απαραίτητα πράγματα. Αντικρίζετε ένα βουνό από πλυμένα ρούχα έτοιμα για σίδερο και ένα ακόμη έτοιμο για πλυντήριο. Πρέπει να ετοιμάσετε φαγητό και να κάνετε ένα σωρό άλλες μικροδουλειές. Τα παιδιά πρέπει να τα πάτε ή να τα φέρετε από κάποια δραστηριότητα ή να τα απασχολήσετε κατ’οίκον. Ανάλογα με την ηλικία τους, αντικρίζετε στοίβες από παιχνίδια ή κάλτσες σε διάφορους χώρους του σπιτιού. Σας φαίνεται κάπως οικείο το σκηνικό;

Αντιλαμβάνεστε ότι έφτασε η στιγμή να αλλάξετε τα πράγματα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπάτε την οικογένεια σας και σας αρέσει να φροντίζετε όλα τα μέλη της. Αλλά, θέλετε, και πρέπει, να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Μπορεί να είστε μαμά, όμως δεν παύει να είστε και γυναίκα και να θέλετε να κάνετε κάτι για εσάς, ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας και να νιώσετε πιο όμορφες. Αρχίστε λοιπόν, από σήμερα και βάλτε νέους στόχους.

Βάλτε στόχο να κινείστε κάθε μέρα. Πάρτε το μωρό σας με το καρότσι και πηγαίνετε μια βόλτα το γύρω του τετραγώνου. Αν θέλετε να περπατήσετε μόνες σας, είναι μια καλή ευκαιρία να ανεβοκατέβετε μερικές φορές τις σκάλες με γρήγορο ρυθμό ή να τρέξετε στο γήπεδο του δήμου σας. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως ευεξία και θα γυρίσετε στο σπίτι γεμάτες ενέργεια και θετική διάθεση.

Σταματήστε το αίσθημα ενοχής. Κάθε λεπτό που είστε μακριά από το παιδί σας, ενώ είναι ξύπνιο, αισθάνεστε ένοχες. Όμως, δεν χρειάζεται να έχετε αυτό το συναίσθημα, γιατί μπορείτε να αφήσετε τον πατέρα να φροντίσει το παιδί, και εσείς να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί. Εξάλλου, εάν είστε ευτυχισμένες και ξεκούραστες, θα είναι πολύ καλύτερες και οι σχέσεις σας με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Δαπανήστε λίγα χρήματα. Σίγουρα, η φροντίδα των παιδιών είναι ακριβή, αλλά αν χρειάζεστε μια με δύο ώρες για τον εαυτό σας, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που δεν είναι ακριβές. Αρκεί να έχετε τη θέληση και θα βρείτε πολλά πράγματα να κάνετε, για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κάντε μια λίστα εκκρεμοτήτων. Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή, θα διαπιστώσετε ότι θα είστε πιο παραγωγικές σε λιγότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να περάσετε όλο σας το βράδυ κάνοντας δουλειές στο σπίτι. Κάντε μια λίστα με τις απαραίτητες εκκρεμότητες και μοιράστε την σε όλη την οικογένεια, ώστε να μειώσετε τον φόρτο εργασίας.

Να έχετε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα για τον εαυτό σας. Αυτό δεν πρέπει να είναι μια συνεχόμενη ώρα, αλλά είναι καλό, αν μπορεί να είναι. Μπορείτε σε αυτό το χρονικό διάστημα να κάνετε απλά πράγματα, όπως να απολαύσετε ένα ζεστό μπάνιο με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο ή να κάνετε μασάζ στα πόδια με μια ενυδατική κρέμα. Μπορεί να μην σας φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ένα το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι άξιζε τον κόπο!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES