Σε ποια μέρη ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων ξεχνούν να βάλουν αντηλιακή κρέμα σε αρκετά σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από το ηλιακό έγκαυμα και κατ’ επέκταση από τον καρκίνο του δέρματος.

Mια νέα έρευνα καταλήγει ότι το 58% των ανθρώπων ξεχνούν να προστατεύσουν τη μύτη, τους ώμους και τα πέλματα των ποδιών. Επίσης συχνά ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό στο πίσω μέρος του λαιμού, τα αυτιά, και τις κορυφές των ποδιών. Άλλα απροστάτευτα μέρη είναι η κορυφή του κεφαλιού, ειδικά για τους άνδρες, η μέση της πλάτης τα δάχτυλα των ποδιών και τα βλέφαρα.

Η είδηση έρχεται από την Βρετανική Ένωση Δερματολόγων, που έδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση για το πώς το ηλιακό έγκαυμα διπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Σε δημοσκόπηση σε 2.000 Βρετανούς, βρέθηκε ότι το 30% υπόκεινται ηλιακό έγκαυμα κάθε χρόνο, ενώ το 1/3 είπαν ότι περιστασιακά ξεχνούν το αντηλιακό. Περισσότερο από το 19% είπαν ότι δεν πίστευαν ότι ο ήλιος ήταν τόσο έντονος, και σχεδόν το 15% είπαν ότι εφάρμοζαν πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας SPF.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν 4% είπαν ότι δεν χρησιμοποιούν προστασία, δεδομένου ότι θα τους χαλάσει το μαύρισμα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ηλιακό έγκαυμα, ακόμα και μία φορά κάθε δύο χρόνια, μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος… Προφυλαχθείτε!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”