Θηλασμός στο Κοινοβούλιο

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.
Απο την Αναστασία Καμβύση
Η 8 μηνών Τρίλθε ήπιε το γάλα της στη Βουλή της Αργεντινής. Από το στήθος της μαμάς της
Να θηλάζουμε ή να μην θηλάζουμε δημόσια; Πολλές από εμάς λένε όχι, άλλες τόσες πέφτουν να μας φάνε. Ο θηλασμός παραμένει ένα μεγάλο θέμα συζήτησης, ειδικά ανάμεσα στις εργαζόμενες μητέρες.
Η φωτογραφία της Βικτώρια Ντόντα Πέρεθ να θηλάζει το οχτάμηνο κοριτσάκι της ενώ παρακολουθεί μία συνεδρίαση της Βουλής στην Αργεντινή έκανε πρόσφατα τον γύρο του κόσμου, ανοίγοντας για άλλη μία φορά τη μεγάλη συζήτηση: Μπορούν οι γυναίκες να θηλάζουν οπουδήποτε; Πρέπει η μικρούλα Τρίλθε να πιει το γάλα της μπροστά σε ολόκληρο το Κοινοβούλιο;
«Θα ήταν τόσο μεγάλη φασαρία αν η μαμά της τη θήλαζε σε ένα από τα πολλά γραφεία της Βουλής; Γιατί έπρεπε αυτό να γίνει μπροστά στα μάτια των άλλων βουλευτών και του κόσμου ολόκληρου;» Αναρωτιέται η μία πλευρά.
«Το δικαίωμα στο θηλασμό είναι ιερό. Οι εργαζόμενες μητέρες έχουν ήδη πάρα πολλά προβλήματα και ο θηλασμός των βρεφών τους κυριολεκτικά τους τινάζει το ημερήσιο πρόγραμμα στον αέρα. Ο θηλασμός δεν είναι κάτι για το οποίο μία γυναίκα πρέπει να ντρέπεται ή να κρύβεται». Επισημαίνει η άλλη πλευρά.
Ποιος έχει δίκιο;
Η 31χρονη σήμερα Ντόντα Πέρεθ ήταν το νεώτερο μέλος της Βουλής της Αργεντινής όταν εκλέχτηκε βουλευτής στα 27 της το 2011. Σήμερα είναι ένα πρότυπο της απελευθέρωσης των εργαζόμενων μαμάδων και πλέον διάσημη σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη με την γενναία της κίνηση.
Marieclaire.gr

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”