Το καρπούζι και τα οφέλη του

Διατροφή

4moms team , 20-07-2015

Ζουμερό, καλοκαιρινό και δροσιστικό, το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Εκτός όμως από την γλυκιά του γεύση, το καρπούζι έχει να προσφέρει και ένα σωρό οφέλη στον οργανισμό μας.

  • Είναι πηγή βιταμινών Β και πιο συγκεκριμένα Β1 και Β6, οι οποίες τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με ενέργεια.
  • Ενυδατώνει τον οργανισμό αφού είναι γνωστή η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό, γύρω στο 92%.
  • Αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, αφού περιέχει τις Βιταμίνες Α και C, η οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
  • Προσφέρει στον οργανισμό κάλιο και μαγνήσιο, στοιχεία απαραίτητα στον οργανισμό μας τόσο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης (κάλιο) όσο και για την καλή λειτουργία του μυϊκού συστήματος.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που βοηθά στην αίσθηση πληρότητας όταν το καταναλώνουμε. Επομένως, είναι ένα γλυκό φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Εκτός από το να το τρώμε ως φρούτο, που αναμφίβολα είναι εξαιρετικά απολαυστικό, το καρπούζι μπορεί άνετα να μετατραπεί σε γρανίτα, να ανακατευτεί με άλλα φρούτα για ένα υγιεινό smoothie, ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σαν ένα επιπλέον γευστικό συστατικό στην καλοκαιρινή σαλάτα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES