Οι κινήσεις κλειδιά για αφράτα μπιφτέκια

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Για να γίνουν ζουμερά και αφράτα τα μπιφτέκια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και εντάξτε τις στην προσωπική σας συνταγή. 

  • Ο κιμάς καλό θα είναι να είναι μοσχαρίσιος (ή μισός μισός) και να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές.
  • Προσθέστε στο μείγμα σας 1-2 κουταλιές ξύδι για να μαλακώσει και να αφρατέψει τον κιμά. Μην ανησυχείτε, δεν θα το καταλαβαίνετε καθόλου στη γεύση.
  • Μην προτιμάτε την τριμμένη φρυγανιά αλλά μουσκεμένο ψωμί και μάλιστα μπαγιάτικο ή κουάκερ.
  • Βάλτε κρεμμύδι τριμμένο και όχι κομμένο.
  • Ζυμώστε καλά και τρίψτε ντομάτα αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.
  • Όλα τα μπιφτέκια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μην ξεραθούν και γίνουν σκληρά κατά το ψήσιμο.

Μπορείτε να προσθέσετε μουστάρδα ή φέτα στη ζύμη. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κεφτέδες, μπορείτε να βάλετε λίγο ούζο στο μείγμα.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr