Καλοκαιρινό κριθαρότο με γαρίδες και ούζο

Μαγειρευουμε

4moms team , 17-07-2015

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 κιλό γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στην πρέσα
  • 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • Βιολογικό χυμό τομάτας, μια κονσέρβα (ή χυμός από φρέσκες τομάτες)
  • Ούζο ( 2 σφηνάκια, ή 1 εάν δεν σας αρέσει η γεύση του)
  • 1 κγ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κγ αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κγ αποξηραμένος βασιλικός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:
Αρχικά βράζετε για μερικά λεπτά τις γαρίδες, σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν. Αφαιρείτε -εάν χρειάζεται- το εντεράκι ή το κέλυφος και μετά σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Ανακατεύετε λίγο να μαραθούν, και μετά από λίγο,  σβήνετε με το ούζο. Αφού περάσουν περίπου 5 λεπτά, ρίχνετε το χυμό τομάτας. Αφήνετε, και αφού πάρουν μια βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα, 3 ½ ποτήρια από το νερό που έβρασαν νωρίτερα οι γαρίδες και έχετε κρατήσει. Στο τέλος, αναποδογυρίζετε με προσοχή την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Εκεί, ρίχνετε το κριθαράκι, τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα προκειμένου να στρώσετε το κριθαράκι και να πάνε παντού τα μυρωδικά. Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε σε αέρα για περίπου 25 λεπτά στους 180 0C.

Tip: Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα θαλασσινά της αρεσκείας σας ή ακόμα να αντικαταστήσετε το ούζο με λευκό κρασί. Επίσης μπορείτε στο σερβίρισμα να προσθέσετε μία κουταλιά cottage cheese ή κατίκι δομοκού.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES