Τα παιδιά με γονείς εθισμένους στην τεχνολογία νιώθουν παραμελημένα

Ψυχολογία

4moms team , 15-07-2015

Η εικόνα της μαμάς ή του μπαμπά με το κινητό ή το τάμπλετ στο χέρι είναι πλέον καθημερινή και πολύ οικεία για τα παιδιά. Αλλά πόσο ανεκτικά είναι και πως αισθάνονται γι’ αυτό τα παιδιά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η προσκόλλησή σας στην οθόνη ενός έξυπνου κινητού μπορεί να έχει επιπτώσεις τα παιδιά σας και κυρίως στην ψυχολογία τους;

Τον περασμένο Ιούνιο, γνωστή εταιρία τεχνολογίας έκανε έρευνα σχετικά με το πόσο επηρεάζει τα παιδιά η πολύωρη χρήση του κινητού από τους γονείς τους. Περισσότερα από 6000 παιδιά από Ευρώπη και Αμερική, ηλικίας 8-13 ρωτήθηκαν και σε ποσοστό 32% είπαν ότι αισθάνονται ασήμαντα. Τα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι αισθάνονται σαν να συναγωνίζονται την τεχνολογία κι αφού οι γονείς επιμένουν να κρατούν το κινητό στο χέρι το αποτέλεσμα τα κάνει να νιώθουν ότι χάνουν αυτή τη “μάχη”.

Επιπλέον, το 54% των παιδιών πιστεύουν ότι οι γονείς τους ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε στο κινητό τους και αυτή η δήλωση βρίσκει σύμφωνους και τους γονείς, οι οποίοι δηλώνουν ανήσυχοι για το λανθασμένο πρότυπο που δίνουν στα παιδιά τους.

Πρόκειται λοιπόν για ένα νέο είδος “απομόνωσης” που έχει να αντιμετωπίσει η νέα γενιά γονιών και τα παιδιά τους. Ίσως πρέπει να επαναπροσδιορίσουν οι γονείς το κατά πόσο η τεχνολογία μπορεί να εισβάλλει στη ζωή τους. Καλό είναι να την χρησιμοποιούν και να μην την αφήσουν να δρα αρνητικά στη σχέση τους με τα παιδιά και στην ψυχολογία τους.

Πηγή: parenting.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES