Simple & easy: Τηγανίτες γλυκές ή αλμυρές;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Οι τηγανίτες δεν μπορεί παρά να αρέσουν στους μεγάλους και να ξετρελαίνουν τους μικρούς. Αν μέχρι τώρα αποφεύγετε να τις φτιάξετε στο σπίτι επειδή σας φαίνονται μπελαλίδικες, διαβάστε την παρακάτω συνταγή και μάλλον θα αλλάξετε γνώμη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι αλεύρι, νερό, λίγο αλάτι και ελάχιστο λάδι για το τηγάνισμα. Ρίχνετε σε ένα μπολ μία κούπα αλεύρι, προσθέτετε νερό και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι- ίσα να το καλύψει- το αφήνετε να κάψει και με μία κουτάλα ρίχνετε μία ποσότητα (ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να πετύχετε) από τον χυλό. Αφήνετε για 1-2 περίπου λεπτά και με μία σπάτουλα γυρνάτε την τηγανίτα από την άλλη μεριά. Περιμένετε για ένα ακόμα λεπτό και βγάζετε την τηγανίτα από τη φωτιά.

Οι τηγανίτες είναι έτοιμες και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με ότι τραβάει η όρεξή σας. Πραλίνα φουντουκιού, λιωμένη κουβερτούρα μέλι ή μαρμελάδα για γλυκό καθώς και με τυρί κίτρινο και γαλοπούλα για αλμυρό. Φυσικά τα φρούτα είναι πάντα ευπρόσδεκτα!

Τώρα δεν έχετε δικαιολογία! Χρειάζεστε 5’ για να τις φτιάξετε και τις καταναλώνετε με ότι υπάρχει στο ντουλάπι και το ψυγείο σας.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr